notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Zöldségek frissen tartása: Íme 5+1 jól bevált tipp, amikkel sokkal tovább maradnak majd frissek a zöldségeid

hirdetes

5+1 tipp, hogy a zöldségeid tovább maradjanak frissek

CZs

Mindenki utál ételt kidobni, de sajnos előfordul, hogy úgy alakulnak a dolgok, hogy se alapanyagként felhasználni, se elfogyasztani nem tudunk valamit, és legnagyobb bánatunkra a kukában landol. A zöldségekkel különös tekintettel kell eljárnunk, hiszen általában gyorsan megromlanak. Persze csak akkor, ha nincsenek igazán jó praktikáink ahhoz, hogy hosszú ideig frissek maradjanak! Összegyűjtöttünk hát néhány kipróbált, és nagyon hatásos tippet, amikkel meghosszabbíthatod zöldségeid frissességét!

Zöldségek frissentartása

Saláták, zöldek és friss fűszerek

Ha néhány napig nem használod fel őket, gyakorlatilag fogyaszthatatlanok. Hogy meghosszabbítsuk frissességüket, érdemes műanyag tasakban tárolni őket úgy, hogy abban egy pici levegőt is hagysz, vagy – és ez egy szintén kiváló megoldás – csavard be őket egy nedves papírtörlőbe, és úgy tárold a hűtőben!

Avokádó

Aki manapság kezdett avokádót fogyasztani, annak nem ismeretlen a helyzet: egyik percben az avokádó éretlen, a másikban pedig túlérett. Ha már félbe vágtad, csepegtess egy kis citromlevet az avokádóra, ez segít lelassítani a barnulást. Ha például vendégeket vársz, és az étel hosszabb ideig lesz felvágva az asztalon, érdemes bevetni ezt a trükköt!

hirdetes

Szeparáld el egymástól a gyümölcsöket és zöldségeket

Egyes gyümölcsök és zöldségek etilént termelnek, miközben érnek, amire más gyümölcsök vagy zöldségek érzékenyek lehetnek, majd emiatt gyorsan megromolhatnak. Etilént előállító étel például az alma, a brokkoli, a sárgarépa és a leveles zöldek, de az avokádó, a banán, a sárgadinnye, a kivi és a paradicsom viszont érzékeny rá.

hirdetes

Krumpli és hagyma

Nagyon sokan tárolják ezeket az élelmiszereket rosszul. Ahelyett, hogy hűtőbe tennéd őket, tárold őket egyszerűen száraz, hűvös helyen.

Ne mosd meg őket

Csak mielőtt elfogyasztanád. Sok gyümölcs és zöldség érzékeny lehet a nedvességre, különösen a bogyós gyümölcsök. A nedvesség ráadásul elősegíti a penész növekedését is, így teljesen felesleges – sőt, egyenesen káros lehet – megmosni őket, mielőtt berakod őket a hűtőbe.

Ananász

Talán furcsa trükknek hangozhat, de hidd el, nagyon hatékony. Vágd le az avokádó leveleit, és fordíts fejjel lefelé, így tárold. Ez segít eloszlatni a cukrokat, amik szállítás és a boltban való tárolás során az ananász aljára ülepednek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

A tökéletes és elegáns esküvőhelyszín Budapesten is mindig kiváló szolgáltatást... Tovább

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges táplálkozás Konyha