Ha egy igazán ünnepi finomságra vágysz, ráadásul szereted a kókuszt, vagy a raffaello-t, akkor ez a torta a kedvenced lesz! Bögrés torta, nagyon könnyű elkészíteni!
Ma a Raffaello torta receptjét mutatjuk be nektek, rengeteg módon el lehet készíteni, de nekem ez a recept lett a kedvencem. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók a tésztához:
2 db tojás,
1 bögre cukor,
200 g tehéntúró,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1/2 kiskanál só,
2 bögre liszt,
kókuszreszelék (a díszítéshez).
Hozzávalók a krémhez:
3 tojássárgája,
1 bögre cukor,
3 evőkanál liszt,
500 ml tej,
vaníliaaroma
200 g vaj.
Következő oldalon megnézheted a bögrés raffaello torta elkészítését!
Elkészítés:
Készítsük el a krémet: Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral majd tegyük bele a lisztet és a tejet, kavarjuk össze habverővel vagy robotgéppel, lassú tűzön kezdjük főzni. Közben folyamatosan kavargassuk, amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és ízesítsük vaníliaaromával, hagyjuk hűlni. A vajat alaposan habosítsuk fel és keverjük hozzá a krémet.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát és osszuk 6 egyenlő részre, nyújtsunk belőle 6 lapot. Előmelegített sütőben, vajjal kikent tepsi hátulján süssük mindegyik lapot pár percig, amíg egy kis színt kapnak. A tortalapokat kenjük meg a krémmel és tegyük őket egymásra, szórjuk meg kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni pár órát, majd szeleteljük. Jó étvágyat!