Most eláruljuk a titkot, hogy hogyan kell megfőzni a kukoricát olyan isteni finomra, amilyet még eddig sosem ettél! Ettől sokkal finomabb, puhább lesz!
A legfinomabb kukoricát egyik-másik utcai árusnál lehet megvenni, ez kétségtelen. Mi pedig hiába próbálkozunk otthon olyan finomat főzni, egyszerűen nem megy… Pedig mindent jól csinálunk, nem lenne egy nagy ördöngősség az egész, ugye? Feltéve, ha tudjuk a jó receptet! Hiszen ennek is van egy módja, hogy hogyan lehet még finomabbra megfőzni a kukoricát. Ezt el is árulom most nektek!
A család nagy kedvence lett a főtt kukorica. Van, hogy hetente többször is főzünk egy nagy adaggal belőle. Viszont már csak ez alapján a recept alapján készítjük, mert így a legízletesebb!
Hozzávalók:
kukorica,
2 dl tej,
1 evőkanál vaj,
kevés só.
A főtt kukorica elkészítéséhez lapozz lejjebb!
Elkészítése:
Mielőtt feltennénk főni a kukoricát, vágjuk ketté. Tegyük egy edénybe a félbevágott kukoricákat és öntsünk rá hideg vizet, sózzuk, majd kezdjük el főzni. Amikor a víz felfőtt, öntsünk hozzá 2 dl tejet és adjunk hozzá egy evőkanálnyi vajat. Hagyjuk főni nagyjából 10 percig. A főtt kukorica már el is készült.
A tej és a vaj ízletesebbé teszi a kukoricát, sokkal fenségesebb lesz tőle. Számtalan módon megfőzhetjük a kukoricát, de ez a recept a legjobb, próbáld ki és győződj meg róla. ha pedig egyszer kipróbálod, te sem fogod majd másképp főzni. :) Jó étvágyat hozzá!