3 isteni finom, egészséges krémleves recept tavaszra

CZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Selymes, pillekönnyű, mennyei és még egészséges is. Személy szerint odáig vagyok a különféle krémlevesekért, és ez bár egész évben így van, tavasszal, amikor igyekszem kicsit könnyíteni a táplálkozásomon, különösen gyakran készítem őket!

Sütünk-főzünk, és gyűjtjük a jobbnál jobb recepteket

Te is valódi szakáccsá és időnként cukrásszá avanzsáltál a #maradjotthon alatt? Nem vagy egyedül, sokan finomabbnál finomabb ételek elkészítésével ütjük el az időt és örvendeztetjük meg a családot. Én folyamatosan gyűjtöm a jobbnál jobb recepteket, és alig várom, hogy elkészítsem ezeket. Ez a három isteni finom, pillekönnyű, és ráadásul egészséges krémleves is egy-éegy korábban látott recept átdolgozásaként született meg. Mert talán nincs is olyan, aki egy szimpatikusnak tűnő receptet ne formálna át kicsit, ne adná hozzá a saját és családja ízlését, igaz? Bátran formáljátok tovább ti is ezeket a szuper recepteket is!

 

Egyszerű zöldborsó krémleves

Imádom a zöldborsót, ráadásul minden formájában. A zöldborsófőzelék megunhatatlan kedvencem gyermekkorom óta, nálunk szinte minden héten készül, de a krémlevest is imádom. Egyszerű, gyors, tápláló, laktató és egészséges!

 

Az egyszerű zöldborsó krémleves hozzávalói és elkészítése:

  • fél kg zöldborsó
  • hirdetes
  • 3 dl zsírosabb főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma

 

Olajon megfuttatjuk a borsót, a petrezselymet és a fokhagymát, majd felöntjük a zöldségleves alaplével, plusz annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket, majd miután a borsó megpuhult összeturmixoljuk a főzőtejszínnel. Végül tegyük vissza még egy rottyanás erejére, és már fogyaszthatjuk is!

 

Medvehagymás krémleves

Tavasszal legtöbb alkalommal ezt a levest készítem, nálunk mindenki imádja! 

 

A medvehagyma krémleves hozzávalói és elkészítése:

  • 150 g medvehagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 dcl zöldségleves alaplé
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg sajt

 

A hozzávalók nagyban hasonlítanak a zöldborsóleveséhez, igaz? Mossuk és aprítsuk fel a medvehagymát. Vágjuk fel a vöröshagymát, tegyük rá egy pici olajra, majd arra tegyük a medvehagymát, végül mehet rá az alaplé, a fokhagyma és a fűszerek. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, öntsük fel tejszínnel, tegyük bele a sajtot, és még egyszer forraljuk össze. Ha kész, a krémlevesekhez hasonlóan kenyérkockával és sajttal tálalhatjuk!

hirdetes

 

Csicseriborsó krémleves

A csicseriborsó a zöldborsóhoz hasonlóan imádott köretem, isteni leves készíthető belőle, de egy egyszer kuszkuszt vagy salátát is nagyszerűen feldob.

 

A csicseriborsó krémleves hozzávalói és elkészítése:

  • 250 g csicseriborsó
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes krumpli
  • 2 dl paradicsomlé
  • bors
  • szerecsendió
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél

 

Pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk fel őket, majd a sárgarépát, a krumplit és a csicseriborsót tegyük egy fazékba, és annyi vízzel tegyük fel főni, amennyi ellepi. Mehetnek bele a fűszerek és a fokhagyma. Nagyjából 2,5 óra lassű főzésre lesz szüksége, ha elkészült összeturmixolhatjuk, de még egyszer forraljuk fel! Jó étvágyat hozzá!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Konyha Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Programok Budapesten

Minden hol jó, de legjobb otthon – tartja a mondás. Néha azonban nem árt egy kicsit... Tovább

Tovább a lexikonra