3 villámgyors, egyszerű almás sütemény hétköznapokra és hétvégére is

CZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

“Van almás-fahéjas? Akkor jöhet!” Az én számból gyakran hangzott el a mondat, ha meglátogattuk a kedvenc cukrászdánkat a környéken. Nem hagytam annyiban, karantén alatt sem vagyok hajlandó lemondani az isteni almás finomságokról. Íme 3 villámgyors almás süti, ami a hétvégékre és a hétköznapokra is tökéletes!

Almás-fahéjas muffin

A muffin önmagában is igazán egyszerű finomság, nekem egyértelműen az almás-fahéjas a kedvencem! Pillanatok alatt elkészül, de sajnos legalább ennyire gyorsan el is fogy. 

 

Almás-fahéjas muffin hozzávalói:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kupak vanília aroma
  • 2 tk fahéj
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 1 ek baracklekvár
  • 1 dl olaj
  • 2 nagyobb alma

 

Mossuk és hámozzuk meg az almát, majd reszeljük le, és hagyjuk, míg kiengedi a levét. Szórjuk meg az almát fahéjjal és vaníliás cukorral, egy külön edénybe keverjük össze a maradék hozzávalókat, majd az almát is keverjük hozzá alaposan. Adagoljuk a masszát muffin formákba, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük, míg aranybarna nem lesz! Jó étvágyat hozzá!

 

Almás morzsás süti

hirdetes

Én személy szerint egyébként is rajongok a morzsás sütikről, hát ha még egy almás változatról van szó! Nálunk gyakran kerül a hétvégi asztalra, mert egyszerű, és mindenki szereti!

 

Almás morzsás süti hozzávalói:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek baracklekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 2 db közepes alma

 

Mossuk és hámozzuk meg az almát, majd kockázzuk fel. Az almakockákra csöpögtessük rá a baracklekvárt, és jól forgassuk meg benne. Kivajazott tepsibe tegyük a kockákat, majd morzsoljuk össze a lisztet, a cukrot, a diót és a mogyorót, és tegyük az almákra. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig alufóliával, majd további 5 percig alufólia nélkül készre sütjük.

 

Bögrés, könnyű almás-fahéjas sütemény

Ha piskótára vágyunk, ezt a süteményt készítjük el, isteni! Tálaljuk vanília pudinggal, tejszínhabbal vagy porcukorral megszórva!

hirdetes

 

Bögrés almás-fahéjas sütemény hozzávalói:

  • 3 db közepes alma
  • cukrozott fahéj
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás

 

Reszeljük le a megmosott majd meghámozott almákat, szórjuk rá a fahéjat, majd hagyjuk, míg leereszti a levét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a felvert tojást, keverjük össze, végül mehet bele a tej. Keverjük el jó alaposan, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett almát (minél kevesebb lével), és kivajazott tepsiben süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 – 30 percig.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Konyha Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Raklap

Manapság a raklap az egyik legolcsóbb, legmodernebb "építkezési" eszköz, amiből nem... Tovább

Bidé

WC használat után használható fürdőszobai kellék mosdásra. Eredet [bidé < francia:... Tovább

Tovább a lexikonra