Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeTúlzsúfolt, rendetlen a kamrád? Nincs elég hely és nem is tudod beosztani rendesen, ami van? Káosz uralja az egészet? Akkor vess véget ennek a fejetlenségnek! A kamrának, ha jó az elrendezése, van elég tároló, még több mindent helyezhetsz el ott, mint most! Íme, ötleteink:
Lapozz tovább és ismerd meg te is ezt a 7 szuper ötletet
A kamra egy élelmiszer-tároló rendszer. Ezért hozz létre egy „élelmiszer-piramist”, melynek segítségével könnyebben el tudod helyezni az ételeket, italokat. A felső polcokra rakd azokat, amiket csak ritkán használsz, hogy ne kelljen sokat nyújtózkodnod feleslegesen.
Ez alá helyezd a szárazárut, légmentesen záró dobozokba, hogy mindig friss maradjon. Ezek legyenek szemmagasságba, hogy kényelmesen elérd.
Ezek alá pedig jönnek a nehezebb dolgok, mint a krumpli vagy a konzervek és így tovább – a lényeg, hogy minden a megfelelő szinten legyen.
Hogy ne terjengjenek a szagok a kamrába, helyezz mindent kisebb-nagyobb dobozokba, tárolóedényekbe, könnyen nyitható-csukható kis tárolókba. Hogy még inkább elkerüld a szagokat, helyezz egy üvegbe szódabikarbónát és elszívja majd az összes szagot!
Ha egyformák a tárolók vagy akár egyforma az állaguk, könnyen összekeverhetjük őket – ezért címkézz fel mindent! Választhatod a boltban kapható változatokat vagy készíthetsz, nyomtathatsz Te magad is kis címkéket, melyek nagyban megkönnyítik a liszt vagy szódabikarbóna megkülönböztetését.
A kamra mélyén rejtőzködő kartonos tejek, lisztek vagy konzervek, ha nem figyelünk eléggé szavatosságukat veszthetik, mivel nincsenek szem előtt. Pakolj mindig úgy, hogy a régebbi élelmiszereket előre, az újabbakat pedig hátulra rakod a polcon. Így elkerülheted a pocsékolást, pazarlást.
A különböző élelmiszerek különböző méretűek is, ezért nem pont jó választás egy szabványpolc, hiszen vannak alacsonyabb és magasabb darabok is, szélesebbek, hosszabbak – így kamrába ajánlatos inkább készíttetni a tárolókat, mintsem vásárolni.
Ha a kamrából kifogy valami, úgy tudod a legkönnyebben észben tartani, ha odakészítesz egy cetlit és mindig felírod, mi fogyott ki! A cetli mellett hasznos lehet még egy olló is, a termékek felbontására, így azt is készítsd be!
A krumpli, hagyma és stb. általában koszt hagynak maguk után, ezért helyezd őket fiókokba vagy rekeszekbe – ezzel el is különíted őket egymástól, ráadásul rendezett is lesz a kamra!