A tökéletes Lasagne recept

Bettina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Mi az az étel amit bármikor ennél te is? Lasagne! Ez a tökéletes Lasagne recept!

Ha felteszem a kérdést, hogy ki az aki enne egy kis lasagne-t akkor nagy valószínűséggel 10 emberből legalább 9 felfogja tenni a kezét. Egy jól elkészített, gondosan fűszerezetett lasange semmihez sem fogható! Ennél az ételnél a lényeg a részletekben lakozik, tudni kell jól elkészíteni és tudni kell, hogy mit kell pontosan tenni bele. Lehet mondani, hogy Ahány ház, annyi szokás, de ennél az ételnél jobb, ha a profi receptre hagyatkozunk. Én ezt a recepetet az anyukámtól örököltem meg és most megosztom veletek is, hogy ti is élvezhessétek a legfinomabb lasgne-t amit valaha kostóltatok! :) 

Hozzávalók:
6 főre (20 x 30 cm méretű tepsihez)

 

  • 12 db lasagne lap
  • 500 g darált marha hús
  • 400 g paradicsompüré
  • fél szár szárzeller
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 l zöldségalaplé
  • 3-5 ek olívaolaj (itt írtam arról, hogyan, mi alapján választok)
  • hirdetes
  • 1 fej kis hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, oregano és bazsalikom (szárított)
  • 200 g jól reszelhető keményebb sajt


    Besamelhez:

 

  • 1 ek puha, de nem olvadt vaj
  • 1 ek liszt
  • 250 ml tej
  • ízesítéshez: só, bors, szerecsendió


Elkészítés:

hirdetes
A hagymát apróra vágom, olajon megfuttatom, üvegesre párolom, majd hozzáadom a darált húst és kevergetve morzsásra pirítom. Hozzáadom az apróra vágott szárzellert, sárgarépát és áttört fokhagymát, majd felöntöm a paradicsompürével, sózom, borsozom és fűszerezem az oreganóval és a bazsalikommal. Alacsony hőmérsékleten, gyakran kevergetve főzöm, ídőnként felöntöm egy kevés alaplével.

Én a tésztát saját magam készítettem,  teljes kiőrlésű liszttel készült, de vásárolhatsz készen is spenótos lasagne lapokat, így azért jóval előbb elkészülsz.

Száraztészta esetén a tészta csomagolásán írtak alapján használd fel, amennyiben viszont friss tésztát használsz, igazából csak 1 percre kell lobogó vízbe főzni.

A besamelhez a vajat egy serpenyőben melegítem, vigyázva, hogy ne égjen meg. belekeverem a lisztet és nagyon alacsony hőmérsékleten pirítom. Amikor habzik hozzáöntöm a tejet és összeforralom még 2 percig. Végül sózom, borsozom és egy kevés szerecsendiót is teszek hozzá.

Most jöhet a rétegelés, tésztával indul, majd jöhet a ragu, majd tészta, míg a ragu, vagy a tészta el nem fogy. Amennyiben készítesz hozzá besamelt is, akkor most jöhet a tetejére, végül az egészet 200 fokon 40 perc alatt összesütöm. 
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Karácsonyi ajándékutalvány

Egy karácsonyi ajándékutalvány remek ajándék lehet a fa alá, hiszen ebben az eseteben igazi... Tovább

Tovább a lexikonra