Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeA nagyi isteni házi baracklekvárjának receptje, garantáltan az igazi, régi, mennyei ízű lekvár, amit egyszerűen nem lehet elrontani! Így készítsd el te is!
A lekvár szóról mindenkinek az első íz a baracklekvár, ami az egyik legközkedveltebb lekvár. Ételekhez, reggelihez, süteményekhez és még egyéb más dolgokhoz is használhatjuk. Ráadásul nincs is jobb lekvár egy igazi, házi baracklekvártól!
A nagyi isteni baracklekvárja már sokakat “ledöntött” a lábáról, egész télen ínycsiklandó marad.
Hozzávalók:
barack
kilónként 25 dkg cukor
Elkészítés:
Ha már pontosan tudod, hogy mekkora mennyiségű barackot főzöl, akkor a fentiekhez mérten mérd ki a cukrot is. A barackokat mosd meg és magvald ki, majd tedd egy akkora lábasba, hogy beleférjen. A barackokat akár kisebb darabokba is vághatod, így könnyebb dolgod lesz.
Tedd a tetejére a kimért cukrot, majd hagyd állni éjszakára. Reggel a tetejéről szedd le a levet és használd szörpként, a többi alatt pedig gyújtsd meg a gáztűzhelyt. 2-3 órán át folyamatosan kevergesd. Ha kész, alaposan megtisztított befőttes üvegekben légmentesen zárd el és tedd hűvös helyre.
Forrás: tudasfaja.com