Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeAz elmúlt hetekben, mióta itthon vagyunk, annyi mindent sütöttem és főztem, hogy talán fel sem tudnám sorolni mindet, számomra a konyhában tevékenykedés tökéletes időtöltés karantén idején (sokan vagyunk ezzel most így), aztán majd pislogunk, amikor tetemes plusz kilóval hagyjuk el a karantént. De mit csináljunk, ha állandóan ilyen fantasztikus receptekbe botlik az ember…?
Dolgozz abból, ami otthon van
Végre kísérletezhetünk, nem igaz. Most aztán „van időnk elrontani” ételeket, süteményeket, hiszen szabadidőnk van bőven újat alkotni. Éppen ezért bíztatok mindenkit arra, hogy nyugodtan dolgozzon át egy-egy szimpatikus receptet (akár ezt is), szabja ízlésére vagy azokra az alapanyagokra, amik megtalálhatóak a háztartásban. #maradjotthon, és főzz abból, amid van! Ha éppen nem barackból, hanem bármilyen más gyümölcsből akarod elkészíteni ezt az isteni tejberizstortát, hajrá!
Dobd fel a hétköznapokat
Mivel manapság minden napunk ugyanolyan, nem árt feldobni néha egyiket másikat, nem igaz? Most már nem kell különleges alkalom ahhoz, hogy tortát készítsünk otthon, nem kell nagy vasárnapi ebéd, hogy több fogásos ételsort készítsünk. Bátran tegyük különlegessé az otthon töltött perceket, mindegy, hogy ez egy piknik a kertben, vagy egy isteni édesség egy átlagos hétköznap reggelen. Keressük azokat a dolgokat, amiknek örülni tudunk!
Egy igazi álom: barackos tejberizstorta
Most, hogy az első nagy bespájzoláson túl vagyunk, én igyekszem olyan alapanyagokhoz keresni recepteket, amik bőséggel vannak itthon. A rizs is ilyen, és hogy őszinte legyek, korábban nem is gondoltam volna, hogy ennyi szuper dologra felhasználható.
A barackos tejberizstorta piskótájának hozzávalói:
- 10 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
A barackos tejberizstorta krémjének hozzávalói:
- 8 dl tej
- 2 kupak vanília aroma
- 250 g rizs (basmati rizs is lehet)
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 20 g étkezési zselatin
A barackos tejberizstorta krémjének hozzávalói:
- szeletelt barack vagy barackbefőtt (készíthetitek tortazselével vagy zselatinnal is, ha úgy tetszik)
Kezdjük el a tejberizs elkészítését! Melegítsük fel krémhez szükséges tejet, a vanília aromát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját egyben egy lábasban, miután felforrt, öntsük hozzá a rizst, vegyük kisebbre a lángost és kevergetés mellett készítsünk belőle tejberizst. Hagyjuk hűlni.
A piskóta elkészítéséhez verjük habosra a tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, végül a sütőporos-csipet sós lisztet. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.
A zselatint vízbe áztatjuk, eközben a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd szépen összedolgozzuk a már kihűlt tejberizzsel. A zselatint olvasszuk fel víz felett, majd keverjük össze a tejberizses krémmel. Simítsuk az isteni krémet a piskótára, és díszítsük barackkal, vagy kedvünk szerint bármivel!
Jó étvágyar kívánunk ehhez az isteni finomsághoz, bíztatunk titeket, hogy készítsétek el minél többféleképpen!