Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeNem indulhat kávé nélkül a reggel! Vagy mégis? Amióta először elkészítettem ezt a házi cappuccino receptet, azóta csak így iszom. Az elkészítése pofonegyszerű, az állaga lágy és krémes, az íze pedig MENNYEI! Kíváncsivá tettelek? Még egy BÓNUSZ receptet is mutatok hozzá!
Íme a házi cappuccino receptje
Hozzávalók:
A bögrét az elkészítendő cappuccino mennyiségéhez mérten válaszd ki!
- Fél bögre instant kávé
- Fél bögre nádcukor
- Fél bögre víz
- 2 evőkanál vaníliás cukor
A házi cappuccino elkészítése:
A hozzávalókat kézi mixer segítségével habos, sűrű állagú masszára keverünk, legalább 8-10 percen keresztül. Ezzel a bonyolult folyamattal el is készült a házi cappuccino!
Melegíts fel tejet, majd tegyél bele tetszőleges mennyiséget a házi cappuccino-ból, körülbelül 2 evőkanállal finom és krémes lesz.
Dobjuk fel ezt az isteni házilag elkészíthető cappuccino receptet egy kis finomsággal! Méghozzá egy egészséges keksszel!
Egészséges citromos-mákos granola keksz receptje
Hozzávalók:
Az utóbbi receptjeimhez bögrével mértem a hozzávalókat, ugyanis sokkal egyszerűbb, mint méricskélni. Persze vannak receptek, amelyekhez elengedhetetlen a pontos meghatározás.
- 2 bögre zabpehely
- fél bögre teljes kiőrlésű vagy zabliszt (esetleg darált zabpehely)
- 3 evőkanál nádcukor/nyírfacukor/10 db édesítő (ízlés szerint)
- csipetnyi só
- 2 teáskanál citromhéj + fél citrom leve
- 3 evőkanál mák
- 4 evőkanál mandula
- 4 evőkanál kesudió
- 80 gramm olvasztott vaj
- 4 darab alma (reszelve)
- 2 evőkanál méz
Elkészítése:
Mielőtt elkezdenéd a receptet, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy tálba keverd össze a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű lisztet (vagy esetleg darálj le fél bögre zabpelyhet), a csipetnyi sót, az általad választott cukrot, a citromhéjat, a mákot, a kesudiót és a mandulát. Egy másik tálba tedd: az olvasztott vajat, a reszelt almát, a mézet és a citromlét. Keverd el sima állagúra, majd add hozzá apránként a száraz hozzávalókat.
Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit és evőkanálnyi adagokat helyezz rá, kicsit kilapítva (keksz formájúra), egymástól megfelelő távolságra.
Az előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, majd ha elkészült, hagyd, hogy kihűljön.