Csokidarabkás keksztésztás muffin recept

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Szeretsz sütni és szereted a különleges édességeket? Akkor ez a recept neked való! Isteni csokidarabkás keksztésztás muffin, amit az egész család imádni fog! 

Hozzávalók:

  • Másfél bögre liszt
  • ¼ evőkanál szódabikarbóna
  • ¼ evőkanál tengeri só
  • ¼ bögre vaj
  • ¼ bögre fehér cukor
  • ½ bögre barna cukor
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 bögre apróra darabolt félédes csoki
  • 520 gramm sárga sütemény vagy torta mix
  • 1 1/3 bögre víz
  • 1/3 bögre kanola olaj
  • 3 tojás

 

Elkészítés:
 

  1. Öntsük össze a lisztet, szódabikarbónát és tengeri sót, majd tegyük őket félre. A vajat, fehér cukrot és a barna cukrot egy botmixerrel egy nagy edényben, amíg puha állagúvá nem válik. Adjuk hozzá a tojást és a vanília-kivonatot, és keverjük tovább, szintén ismét rajta. Most keverjük bele a korábban elkészített lisztes mixet is. Szórjuk bele a csokidarabkákat, majd keverjük el őket egyenletesen. 
    hirdetes
     
  2. A tésztából gyúrjunk teáskanál méretű gombócokat, helyezzük őket sütőpapírra és fagyasszuk őket keményre – ez nagyjából két órát vesz igénybe.
  1. 175 °C-ra melegítsük előre a sütőt és készítsünk elő egy 24 darabos (kevesebb is megteszi, legfeljebb több körben készülnek el a muffinok) muffinos sütőformát és helyezzük bele a papírokat.
     
  1. Egy nagyobb edényben verjünk fel 3 tojást, adjuk hozzá a sütemény mixet, vizet és a kanola olajat. Botmixerrel keverjük még nagyjából 2 percen át, közepes sebességen. Kanalazzuk át muffin papírokba úgy, hogy nagyjából 2/3-ig legyenek tele. A korábban lefagyasztott golyókból egyet-egyet helyezzük bele a feltöltött muffin papírokba.
    hirdetes
     
  1. Az előmelegített sütőben kezdjük el sütni a muffinokat– akkor készültek el, ha egy, a sütis részbe (tehát nem a korábban lefagyasztott golyóba) szúrt fogpiszkálót tisztán ki tudunk húzni belőle. Hagyjuk lehűlni a tepsiben 10 percig, mielőtt kiszednénk őket – ez után hagyjuk őket addig hűlni, míg ehetővé nem válnak.

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Kanapé

Kárpitozott fekvő- és ülőbútor, aminek rendszerint van támlája. Tovább

Bohém étterem Budapest

A Bohém Étterem különlegességét maga a helyszín is megadja, hiszen a Művészetek Palotáján... Tovább

Tovább a lexikonra