Diétás epres túrótorta SÜTÉS NÉLKÜL (Szerelem első kóstolásra)

CsN, GE.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Vékony kekszes alap, isteni, könnyed krém, és az eper mennyei íze. Ez a sütés nélküli diétás epres túrótorta szerelem lesz első kóstolásra, minden túlzás nélkül!

Igazi must-have recept, ha diétázol

Léteznek olyan receptek, amik igazán közel állnak a szívedhez, amiket szívesen készítesz, mert könnyű, gyors, imádjátok az ízét, és így tovább. Számomra ez a diétás epres túrótorta éppen ilyen, minden benne van, ami csak kell! Tavaly márciusban ismerkedtem meg ezzel a recepttel, ekkor készítettem a párom születésnapjára, vagyis első körben én fagyasztott epret használtam, de rossz szót keresve sem találnék rá így sem.

 

A túró a legjobb diétás alapanyagok egyike, ez nem is kérdés, ráadásul sütni sem kell ezt a tortát. Igazán könnyű, nyárra is tökéletes, és ami a legjobb: tökéletes az íze, ha ezt fogyasztod, eszedbe sem fog jutni, hogy diétázol, pedig tökéletesen beleilleszthető a fogyókúrádba! Bármilyen gyümölcssel elkészíthető, nekem az eper az abszolút kedvencem, ezért egyelőre még nem tudtam lecserélni, de természetesen motoszkál a fejemben egy-két másik változat is. 

hirdetes

 

A diétás epres túrótorta receptje

Gondoljátok tovább, alakítsátok át, szórjatok a tetejére reszelt csokoládét, vagy olvasszátok rá! Tökéletes alap, isteni finom, nem lehet megunni!

 

A diétás epres túrótorta hozzávalói:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű, cukormentes/szénhidrátcsökkentett keksz (esetleg zabkeksz, vagy bármilyen, ami beilleszthető a diétádba)
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg eper
  • 15 dkg görög joghurt
  • 8 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • vanília aroma vagy 1 rúd vanília
  • 1 citrom
  • 1 csomag tortazselé
  • hirdetes
  • 5 lap zselatin

 

A diétás epres túrótorta elkészítése:

Daráld le alaposan a kekszet, majd keverd hozzá a megolvasztott vajat, hogy egy olyan masszát kapj, amit egy vajjal kikent tortaformába nyomkodhatsz egyenletesen. Az alappal nincs más dolgod, de ha szeretnéd, egy kis édesítőszer vagy kakaót is keverhetsz bele, így édesebb (vagy kakaós) lesz az alap.

 

A túrót nyomkodd össze, keverd hozzá joghurtot, add hozzá az édesítőszert, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét, majd mehet bele a vaníliarúd. Miközben a túrós masszát hagyod pihenni, a lapzselatint egy dcl vízbe téve oldd fel. Nagyon figyelj rá, hogy csak melegedjen a víz, de ne forrjon. Ha elkészült, keverd a túróhoz, majd tedd rá a kekszes alaphoz, és ezt is oszlasd el egyenletesen. Már majdnem meg vagy, most tedd az egészet a hűtőbe!

 

Ha akarod, egyszerűen ráteheted a gyümölcsöket a tetejére, de készíthetsz rá zselét is. Ha az utóbbit választod, a zselé csomagolásán lévő leírást használd, és langyosan öntsd a torta tetejére. Ebben az esetben hosszabb idő kell neki, hogy megdermedjen, de egyébként is érdemes egy éjszakát állni hagyni, hogy tökéletesen összeérjenek az ízek! Isteni lesz, jó étvágyat kívánunk hozzá!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert DIY Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Karácsonyi asztaldísz

A karácsonyi asztal feldíszítése évszázados hagyomány. Kell, hogy a pörgős hétköznapokban... Tovább

Tovább a lexikonra