Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeMegmutatom, hogyan készítheted el a csodákra képes, eredeti tibeti gyömbérteát! Számos betegség tökéletes ellenszere, ezt mindenkinek mindennap fogyasztania kellene.
A gyömbér egy rendkívül egészséges növény, az őszi, téli hónapokban mindenkinek fogyasztania kellene, hogy elejét vegye a meghűléses, influenzás betegségeknek. Ugyanakkor az emésztést is javítja, megelőzheti a belső gyulladásokat, és még fájdalomcsillapító hatása is érvényesül, mivel a gyömbér gumók érzéstelenítőként is bevethetők.
Amellett, hogy segít megelőzni a megfázást, a gyömbértea felmelegíti az egész testet, mivel beindítja a vérkeringést, és a verejtékezésnek köszönhetően kezdetét veszi a méregtelenítés is. De ne fussunk előre, említsük meg erős antibakteriális hatását is, amit úgy nyerhetünk ki belőle, hogy egy kis körömnyi darabkát meghámozunk, majd jól összerágjuk, s lenyeljük. Így fertőtleníti a szánkat és a bélrendszerünket is. Viszont vigyázni kell, mert havonta maximum 1-2 alkalommal végezhető el ez a “kúra”, ha többször csinálja az ember, akkor esély van rá, hogy az úgymond jó baktériumokat is kiöli a szervezetünkből.
A friss gyömbér a legjobb választás, ugyanis ebben az esetben a legerősebb annak gyógyhatása, teába, kompótokba is friss gyömbért, illetve annak levét ajánlott felhasználni.
Az étkek elkészítésénél is ajánlatos a gyömbért használni, mert ezáltal könnyebben tudjuk majd a nehezebb ételeket is megemészteni. Egy csepp organikus gyömbérolaj például feloldja a gyomorgörcsöket, a puffadást.
Most készítsünk eredeti gyömbérteát, ahogyan a tibeti szerzetesek szokták!
Ezt a finom teát egész nap lehet kortyolgatni, főként étkezések előtt javasolt, hogy éveken keresztül megőrizhessük egészségünket.
Hozzávalók:
5 g frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál méz
1 csipet őrölt bors
1 csipet ánizs
2 liter víz
Elkészítés:
5 percen keresztül főzzük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst. Ezt szürcsölgessük egész nap, főként étkezések előtt érdemes egy bögrével meginni.