Így készíts ételízesítőt házilag!

Király Réka

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Sajnos a boltban kapható ételízesítők sem olyanok már, mint régen: tele vannak ízfokozókkal és mindenféle tartósítószerekkel, zöldséget azonban alig láttak. Ételízesítő nagyon sok ételbe kell, így ha nem szeretnéd mesterséges anyagokkal mérgezni magad, készítsd el inkább Te magad! Mutatjuk, hogyan:

 

Lapozz a részletekért! :)

 

Természetesen az egész ízlés kérdése, lehet változtatni az arányokon.
 

Hozzávalók:

 
hirdetes
- 10-12 db sárgarépa
- 10-12 db fehérrépa
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika 
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg kelbimbó
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg káposzta
- 2 csomag petrezselyem zöld
- 2 csomag zeller zöld
- konyhasó
 
A paradicsomokat merítsd forró vízbe, majd hámozd meg őket. Ezután mindent vágj fel kisebb darabokra, hogy a turmixgépnek egyszerűbb dolga legyen. Apríts fel mindent, majd mérj le – ezután már csak sót kell hozzáadnod (5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg só kell).
 
Ennyi hozzávalóból kb. 3 kilónyi ételízesítőt készíthetünk, amely akár fél évig is eltarthat. Tartósítószerre nincs szükség, ugyanis a só tartósít. Tárold befőttesüvegben!
 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Vállfa

Ruhák szekrénybe akasztására használt, hajlított fa, fém vagy műanyag, tetején egy... Tovább

Milyen egy igazi alkalmi takarítás Budapesten? Most megtudhatod!

Mit szólnál hozzá ha az esedékes nagytakarítás helyett csak hátradőlhetnél a fotelben, és... Tovább

Tovább a lexikonra