Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeUgye, milyen nagyszerű érzés a téli hidegben a lakás ablakából, forralt bort kortyolgatva nézni a kinti időjárást? Ne ragadj le az egyszerű fűszerezésnél, próbálj ki valami újat!
Citrusos forralt bor
Ez a forralt bor akár vörös, akár fehérborból is készülhet, így az ízvilág tovább variálható.
Elkészítése végtelenül egyszerű: Önts egy üveg bort egy fazékba, és reszelj bele fél, kisebb méretű citrom héját, valamint egy kis narancshéjat is. Adj a keverékhez 2-3 evőkanál cukrot (ízlés szerint), két fahéj rudat és pár szem szegfűszeget. Ha szeretnéd, pár szelet narancs és citrom is elfér az italban :)
Kezd el forralni – de ahogy elkezdene forrni szedd le a tűzről!
Forrón, azonnal poharakba töltve fogyaszd.
Fűszeres forralt bor
Ez egy kevésbé alkoholos recept, akár szimpla esti forralt borozásra is tökéletesen alkalmas. 1 liter vizet tegyél fel forrni, és dobálj bele 2-3 rúd fahéjat, néhány szem szegfűszeget, valamint 2-3 szem szemes borsot. Mikor a víz felforrt, önts hozzá 1 liter vörösbort, és tegyél bele 3-4 evőkanál cukrot. Kicsit melegítsd együtt a keveréket, majd a tűzről levéve azonnal fogyaszthatod.
Forralt bor szerecsendióval
1 liter vörös, vagy fehérbort kezdj el melegíteni, és szórj bele 2-3 evőkanál cukrot, egy kevés reszelt narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat. Mikor felforrt, vedd le a tűzről és adj hozzá fél deci narancslevet, és egy kanál citromlevet (frissen facsarttal a legfinomabb). És most jön a különleges összetevő: egy csipetnyi szerecsendióval megbolondítva igazán különleges ízhatást érhetsz el!
Rozmaringos forralt bor
Ezt a különlegességet fehérborral készítsd. 2 üveg fehérborhoz adj hozzá 10 dl vizet, 2 citrom héját reszelve, és 2 evőkanál rozmaringot. A keveréket cukor helyett édesítsd mézzel!Melegítés után szűrd le alaposan, és már fogyaszthatod is a különleges italt.
Ánizsos forralt bor
2 üveg vörösborból készül ez a finomság. A bort lábasba öntve adj hozzá 6 evőkanál cukrot, 2 egész fahéj rudat, pár szem szegfűszeget és egy csillag ánizst. Forrás előtt pár perccel vedd le a tűzről, és tegyél hozzá egy kevés frissen facsart narancslevet, és pár csepp citromlevet.
A keveréket fedd le, és hagyd állni kb fél órát, hogy az ánizs íze is szépen előjöjjön, majd újramelegítheted!