5 különleges forralt bor recept az ünnepekre

CsN, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ugye, milyen nagyszerű érzés a téli hidegben a lakás ablakából, forralt bort kortyolgatva nézni a kinti időjárást? Ne ragadj le az egyszerű fűszerezésnél, próbálj ki valami újat!

Citrusos forralt bor

Ez a forralt bor akár vörös, akár fehérborból is készülhet, így az ízvilág tovább variálható.

Elkészítése végtelenül egyszerű: Önts egy üveg bort egy fazékba, és reszelj bele fél, kisebb méretű citrom héját, valamint egy kis narancshéjat is. Adj a keverékhez 2-3 evőkanál cukrot (ízlés szerint), két fahéj rudat és pár szem szegfűszeget. Ha szeretnéd, pár szelet narancs és citrom is elfér az italban :)

Kezd el forralni – de ahogy elkezdene forrni szedd le a tűzről!

Forrón, azonnal poharakba töltve fogyaszd.

Fűszeres forralt bor

Ez egy kevésbé alkoholos recept, akár szimpla esti forralt borozásra is tökéletesen alkalmas. 1 liter vizet tegyél fel forrni, és dobálj bele 2-3 rúd fahéjat, néhány szem szegfűszeget, valamint 2-3 szem szemes borsot. Mikor a víz felforrt, önts hozzá 1 liter vörösbort, és tegyél bele 3-4 evőkanál cukrot. Kicsit melegítsd együtt a keveréket, majd a tűzről levéve azonnal fogyaszthatod.

hirdetes

 

Forralt bor szerecsendióval

hirdetes

1 liter vörös, vagy fehérbort kezdj el melegíteni, és szórj bele 2-3 evőkanál cukrot, egy kevés reszelt narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat. Mikor felforrt, vedd le a tűzről és adj hozzá fél deci narancslevet, és egy kanál citromlevet (frissen facsarttal a legfinomabb). És most jön a különleges összetevő: egy csipetnyi szerecsendióval megbolondítva igazán különleges ízhatást érhetsz el!

 

Rozmaringos forralt bor

Ezt a különlegességet fehérborral készítsd. 2 üveg fehérborhoz adj hozzá 10 dl vizet, 2 citrom héját reszelve, és 2 evőkanál rozmaringot. A keveréket cukor helyett édesítsd mézzel!Melegítés után szűrd le alaposan, és már fogyaszthatod is a különleges italt.

 

Ánizsos forralt bor

2 üveg vörösborból készül ez a finomság. A bort lábasba öntve adj hozzá 6 evőkanál cukrot, 2 egész fahéj rudat, pár szem szegfűszeget és egy csillag ánizst. Forrás előtt pár perccel vedd le a tűzről, és tegyél hozzá egy kevés frissen facsart narancslevet, és pár csepp citromlevet.

A keveréket fedd le, és hagyd állni kb fél órát, hogy az ánizs íze is szépen előjöjjön, majd újramelegítheted!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY

Lakberendezési szakszótár

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Falfesték

A falfesték falak dekorációs bevonatára szolgáló anyag. Megkülönböztetünk... Tovább

Tovább a lexikonra