5 csodás forró csoki különlegesség recepttel

CsN

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Nyakunkon a tél, a hideg – ilyenkor mindenkinek jól esik valami, ami melegen tartja. A forró csoki egy klasszikus finomság az ilyen hűvös estékre, de nem kell ragaszkodnunk a klasszikus vonalhoz – dobd fel csokis italodat egyszerűen, és hívd meg barátaid is!

Bailey’s-es forró csoki mályvacukorral

Alapanyagok:

  • ¼ bögre habtejszín
  • 3 bögre tej
  • jó minőségű fekete csokoládé
  • ½ bögre Bailey’s
  • mályvacukor

 

Így készítsd:

A tejet és a habtejszínt összekeverve melegítsd fel, majd ha már majdnem forr add hozzá az apróra tört csokoládét. Kevergesd és forrald, amíg a csoki teljesen el nem vegyül benne, majd vedd le a tűzről és öntsd hozzá a Bailey’s-t.

A mályvacukor különleges, kellemes ízt kölcsönöz a forró csokidnak, de természetesen kihagyható a receptből, ha nem szimpatikus. Ha még is beszerzel egyet, azt fogyaszthatod a forró csokiba dobálva a’la nature is, vagy meg is pörkölheted kicsit akár gáztűzhelyen, akár a forró csokiba dobva grillsütőben is.

Sós mogyorókrémes forró csoki különlegesség

Alapanyagok:

  • ¼ bögre cukor
  • ¼ bögre kakaó (nem a cukrozott fajta!)
  • ¼ bögre víz
  • 3 bögre tej
  • 3-4 evőkanál mogyorókrém (nem, nem Nutella, ez a klasszikus mogyorókrém enyhén sós ízű, tömény mogyoróból van. Azért a Nutella rajongók se keseredjenek el, a további lapokon Nutellás receptről is írtam ;) )
  • hirdetes
  • fekete csokoládé (ízlés szerint, én fél táblát aprítottam bele)

 

Így készítsd:

A cukrot és a kakaót keverd el csomómentesre a vízzel, majd öntsd hozzá a tejet és kezdd el melegíteni. Forrás előtt vedd le a tűzről, és keverd a masszához a mogyoróvajat, valamint a csokoládét, és hagyd, hogy összeolvadjanak az ízek. Ínyencebbek a végén még egy csipetnyi tengeri sót adhatnak hozzá, és a pirított mályvacukor itt is kiváló kiegészítőként szolgál.

Nutellás forró csoki

Alapanyagok:

  • 2 bögre tej
  • ¼ bögre habtejszín
  • 3-4 evőkanál Nutella
  • fekete csoki
  • fahéj
  • cukor

 

Így készítsd:

Melegítsd fel a tejet és a tejszínt, majd még forrás előtt vedd le a tűzről, és apríts bele néhány kocka fekete csokit, majd add hozzá a Nutellát. Ízlés szerint tehetsz még bele fahéjat, és ha sok csokival szereted egy kis cukor is jól jöhet.

hirdetes

Fahéjas forró csoki

Alapanyagok:

  • 3 bögre tej
  • ¼ bögre habtejszín
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • fél tábla fekete csoki
  • fél tábla fehér csoki

 

Így készítsd:

A tejet és a tejszínt elvegyítve forrald, majd add hozzá a fahéjat, és a darabokra tört csokikat. Sűrű kevergetés mellett főzd készre. Tálaláshoz használj egész fahéjat a hangulat fokozásáért!

Fűszeres forró csoki kávéval

Alapanyagok

  • 2 bögre tej
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál instant kakaópor
  • ½ evőkanál őrölt fahéj
  • 1 pici csípős paprika por
  • 1 pici só

 

Így készítsd:

Az összes alapanyagot öntsd egy edénybe, keverd el alaposan és forrald fel. A fűszerek mennyisége ízlés kérdése.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Dekoráció

Lakberendezési szakszótár

Hiperrealizmus

A hiperrealizmus a valóság apró részleteit is hűen vagy akár felnagyítva ábrázoló... Tovább

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Tovább a lexikonra