10 főzési trükk, amiket mindenkinek ismernie kell

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Nem csak időt és helyet takaríthatsz meg velük, de a főzési folyamat is sokkal gördülékenyebb és élvezhetőbb lesz! 10 praktikus főzési trükk, amit mindenkinek ismernie kell!
 

Muffin papír tartó befőttesüveg kupakból

 

 

Ne pazarold egy olyan muffin sütőformára a helyet konyhádban, amit csak évente pár alkalommal veszel elő.  Mint kiderült, egy egyszerű, magasabb (mason jar stílusú) befőttesüveg kupak tökéletesen alkalmas a teli papír muffin formák megtartására a tálcán.

 

 

Adagoló folpackból

A cukormáz habzsákba töltése és abból kiadagolása nem kell, hogy piszkos munka legyen – ennek elkerüléséhez csupán egy kis flopackra lesz szükséged. Nincs más dolgod, mint a cukormázat a folpack lap közepére helyezned, összecsomagolnod azt, majd egy kis lyukat vágni valamelyik csükcskénél, és a díszítőcsővel ellátott habzsákba helyezni azt. Amikor kész vagy, egyszerűen csak húzd ki a folpackot a zsákból és dobd ki, majd öblítsd el a díszítőcsövet ahelyett, hogy a zsákot kellene elmosnod.

 

 

Csokifürtök zöldséghámozóval

Álmodoztál már valaha arról, hogy te is olyan ízléses, csinos csokoládéból készült díszekkel szépítsd desszertjeidet, mint amilyeneket a puccos éttermekben is látni lehet? Ez valójában egyszerűbb, mint hinnéd! Fogj egy egyszerű zöldséghámozót, és húzd végig egy szelet csokin – az eredmény egy elegáns és ízletes dísz tortáid és desszertjeid díszítéséhez.

 

Lapozz egyet további praktikus főzési trükkért!

A tojáshéj egyszerű eltávolítása

Nincs is bosszantóbb, mint amikor a tojás feltörése során apró héjdarabkák pottyannak a tálba. Próbáld ki ezt a módszert: mártsd egy tiszta ujjadat egy kis vízbe, majd érintsd meg vele a tojáshéjat, ami immáron könnyedén hozzátapad nedves ujjadhoz.

hirdetes

 

 

Házi készítésű tortahordó

Ha a torta az utolsó pillanatban fut be, és nincs semmi, amiben elszállíthatnád a partyba úgy, hogy ne tennéd tönkre, akkor itt egy gyors és egyszerű megoldás. Helyezd a tortát egy olyan tányérra, amin kényelmesen elfér, majd szúrj bele néhány hurkapálcát és takard le az egészet folpackkal. Amikor kész vagy tálalni a tortát, csak húzd ki a hurkapálcákat, és szúrj a helyükre néhány díszt vagy gyertyákat.

 

 

Szobahőmérsékletű vaj villámgyorsan

Amikor egy recept „szobahőmérsékletű” vajat ír elő, akkor nem kell órákat várnod, míg a lehűtött vaj felmelegszik. Óvatosan töltsd fel forró vízzel egy poharat (vigyázz, nehogy a forró víztől elpattanjon az üveg) és hagyd állni egy kicsit. Ez után öntsd ki a vizet, és helyezd a vajat a pohárba, majd az egészet fordítsd fejjel lefelé, hogy a forró levegő ne tűnjön el olyan hamar a pohárból. Néhány percen belül szobahőmérsékletű vajjal folytathatod a főzést.

 

Lapozz egyet további praktikus főzési trükkért!

Vizes palack, a tojássárgája elkülönítéséhez

A szívóerőnek köszönhetően a tojássárgájának és fehérjének elválasztása rendkívül egyszerű feladat. Egyszerűen moss el alaposan egy vizes (vagy bármilyen más üdítős) palackot, helyezd a száját a tojássárgája fölé és nyomd meg, majd engedd lazábbra a palack oldalát – ha jól csinálod, a tojássárgája fehérje nélkül felcsúszik az üvegbe. Ez csak egész sárgákkal működik, ezért a tojások feltörésénél vigyázz, hogy szét ne nyomd azokat.

hirdetes

 

 

Zseniális receptkönyv-tartó

Ha nincs hely konyhapultodon, ahová letehetnéd receptkönyvedet, akkor fogj egy egyszerű vállfát csipeszekkel és akaszd fel vele receptkönyvedet a konyhaszekrény gombjára. Nem csak helyet spórolhatsz meg így, de a receptkönyv is folyamatosan szemmagasságban lesz majd.

 

Lapozz egyet további praktikus főzési trükkért!

Sütemény tészta tortamixből

Tudtad, hogy egy adag tortamixből akár sütemény tésztát is keverhetsz magadnak? Nem kell hozzá más, mint két tojás, fél csésze növényolaj és persze egy csomag tortamix – ezek összekeverésével máris kész a sütemény tészta.

 

 

Házi készítésű porcukor

Ha legközelebb elfogy otthon a porcukor, nem muszáj máris az üzletbe rohanni. Helyette turmixolj össze egy evőkanál kukoricakeményítőt egy csésze kristálycukorral és máris kész a házilag gyártott porcukor, amit pontosan úgy használhatsz, mint az üzletben kapható változatot.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Konyha Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

marketing

Mi az a marketing és milyen a jó marketing tanácsadó?   A jó marketing... Tovább

Nappali

Szokták mondani, hogy a nappali a lakás szíve, hiszen itt gyűlik össze legtöbbször a család,... Tovább

Tovább a lexikonra