Készítsünk fűszeres cappuccino port házilag!

Kenézlői Csilla, GE.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A cappuccino olasz eredetű kávéital, melynek az egyharmad része frissen főzött presszókávé, egyharmad része forró tej, és egyharmad része tejhab. Ezen túl, mindenki saját ízlése szerint édesítheti, fűszerezheti. Manapság leginkább a kávézókban fogyaszthatunk eredeti cappuccinot, ugyanakkor mi magunk is elkészíthetjük, mostani cikkemben meg is mutatom, hogyan! 

Így készíts fűszeres cappuccino port!



Mit tehetünk akkor, ha éppen nincs kedvünk kimozdulni, elmenni a kávézóba hogy igyunk egy cappuccinot? Vagy a barátnőnket szeretnénk otthon vendégül látni egy bögre cappuccinora, esetleg a vacsoravendégeket szeretnénk cappuccinoval kínálni? Akkor nem marad más lehetőségünk, mint a boltokban kapható instant cappuccino porok használata.

 

Egy időben a barátnőm minden héten eljött hozzám egy jó kis csajos traccspartira, és olyankor mi is a bolti termékeket fogyasztottuk, én azonban nem voltam elégedett az ízükkel. Megnéztem miből készülnek ezek a porok, és az alapján kitaláltam a saját megoldásomat.

 

A bolti termékek helyett, otthon is könnyedén készíthetünk 2 az 1-ben, vagy 3 az 1-ben instant cappuccino porokat, amiket saját szájunk íze szerint édesíthetünk, fűszerezhetünk. Az egyedi ízélmény mellett, remek ajándék is lehet belőle! Nem csak finom, de mutatós is, az üvegbe töltött kész cappucino porunk.

 

Hozzávalók 3 az 1-ben változathoz

hirdetes

100 gr instant kávé, 200 gr tejpor, 250 gr xilit. Ezek az alap hozzávalók. Természetesen a xilit helyett bármilyen száraz édesítő választható; kristálycukor, barnacukor, nádcukor, vagy bármi, amit a konyhában használunk. Az arányokat saját ízlésünk szerint módosíthatjuk, kísérletezzünk bátran! Javaslom, hogy először csak fél, vagy negyed mennyiséget állítsunk össze, és próbáljuk ki, hogy ízvilágunknak megfelelőek-e az arányok. Ha szükséges, nyugodtan módosíthatjuk azokat. A 2 az 1-ben változat esetében, az édesítés természetesen kimarad.

hirdetes

 

Az alap hozzávalókat egy tálba tesszük, és most jön a varázslat! Az alábbi fűszerek tetszés szerinti használatával egyedivé varázsolhatjuk a cappuccinonk ízvilágát: vanília, fahéj, cukrozatlan kakaópor, szerecsendió, őrölt szegfűszeg, kardamom. 

 

A fűszereket bátran használjuk, ne fukarkodjunk velük. Azokkal kell vigyázni, amiknek nagyon markáns íze van, mint a kardamom, vagy a szerecsendió. Egy teljes adag porba nyugodtan bele tehetünk 1 csomag (15 gr) fahéjat. De ha valakinek nincs gondja a cukor fogyasztásával, akkor nyugodtan tehet bele 2-3 csomag vaníliás cukrot is. Mindenki egyéni ízlése szerint fűszerezheti. Saját ötlet alapján egyéb fűszereket is használhatunk, olyat, ami passzol a cappuccino ízvilágához.

 

A hozzávalókat összekeverjük, és befőttesüvegbe, vagy fémdobozba töltjük. Fontos, hogy jól zárható edényben tároljuk a kész port, mert a levegőből magába szívja a nedvességet, és egy kemény tömbbé áll össze. Fogyasztáskor az elkészített porból 2-3 teáskanállal tegyünk a bögre aljára, és forró tejjel, vagy vízzel öntsük fel. Alaposan keverjük el, és már fogyaszthatjuk is a varázslatos egyedi ízű cappuccinonkat! Ha van otthon tejhabosítónk, azzal is felkeverhetjük, így habréteg is lesz az ital tetején. Tejszínhabot is tehetünk rá, díszíthetjük csokoládé reszelékkel, ezzel is fokozhatjuk az élményt. A barátnőm azóta külföldön él, de minden alkalommal amikor meglátogat, megajándékozom egy-egy üveg finom cappuccino porral, aminek nagyon örül.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Mosódió

A mosódió a mosódiófa vagy szappanfa termése, melyet előszeretettel használnak mosás során.... Tovább

Tovább a lexikonra