A grill partik sztárjai: ezeket a zöldségeket grillezd a nyáron!

NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A nyári grill partik a jó társaság, a szabadban való étkezés és a mennyei ízek tökéletes kombinációja. Habár a húsok általában a főszereplők a grillrács felett, nem szabad megfeledkeznünk a zöldségekről sem. A grillezett zöldségek frissességet, színeket és fantasztikus ízeket adnak az étkezéshez – nekünk a kukorica a kedvencünk! Ha szeretnéd feldobni a grill parti menüt, íme néhány zöldség, amit érdemes kipróbálni a grillezés során.

Padlizsán

A padlizsán egyszerűen fantasztikus grillezve. Vágd felszeletelve vagy hosszában félbe, majd készíts egy ízesített olajmarinádot. Locsold meg a padlizsánokat a marináddal, majd helyezd őket a grillrácsra. Grilleld mindkét oldalukat, amíg szép aranyszínűek és puhaak lesznek. A grillezett padlizsán sokoldalúan felhasználható salátákban, szendvicsekben vagy akár püré formájában is.

Kukorica 

A cikk elején már említettük a kukoricát, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen különleges ízt és ropogós textúrát ad a grillezett változat. A kukoricát hámozd meg és távolítsd el a rostos hajszálakat, majd grilleld meg közepes hőmérsékleten, gyakori forgatással. Amikor a szemek aranyszínűek és kissé megpirultak, már elkészült. A grillezett kukoricát fűszerezheted vajjal, fokhagymával, parmezán sajttal vagy friss fűszernövényekkel. 

hirdetes

Paprika

A grillezett paprika gazdag ízekkel és aromákkal kényezteti az ízlelőbimbókat. Vágd fel a paprikát hosszában, távolítsd el a magokat és a belső fehér részeket. Ezt követően kenj be egy kevés olajjal, majd grilleld közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat, amíg kissé megpuhulnak és kezdődik a bőrük meghúzódása. A grillezett paprikát használhatod salátákban, szendvicsekben, tésztákon vagy akár salsákban is.

hirdetes

Cukkini

A cukkini grillen kifejezetten finom és szaftos lesz. Vágd felszeletekre vagy hosszában félbe, majd fűszerezd meg ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával. Helyezd a cukkinit a grillrácsra és grilleld mindkét oldalát, amíg szép aranybarna sávok jelennek meg rajta. A grillezett cukkinit önmagában vagy salátákban, tésztaételekben, zöldséges szendvicsekben is fogyaszthatod.

Spárga

A grillezett spárga finom ízekkel és különleges textúrával bűvöli el az embereket. Vágd le a keményebb részüket, majd kenj be olívaolajjal és fűszerezd sóval, borssal. Grilleld a spárgát közepes hőmérsékleten, gyakran forgatva, amíg kissé megpuhulnak és enyhén megpirulnak. A grillezett spárgát salátákba, tésztaételekbe vagy akár önállóan is fogyaszthatod.

Ne feledkezz meg a zöldségekről a grill partikon! Ezek a grillezett zöldségek változatosságot és frissességet adnak az étkezésekhez, valamint kiváló alternatívát jelentenek a húsfogyasztóknak is. Próbáld ki ezeket a zöldségeket, és garantáltan sikert aratsz a nyári grill partikon!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás

Lakberendezési szakszótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved lakásod takarításával sokat bajlódni, akkor más megoldást kell találni... Tovább

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Tovább a lexikonra