Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeEgy igazi háziasszony nem csak finoman főz, de számos konyhai trükköt is ismer, mint például hogyan lehet kristálytiszta jégkockát készíteni, pontosan kettévágni a tortalapot vagy egyszerűen és gyorsan fokhagymát pucolni. Mutatunk 15 olyan hasznos trükköt, melyet miden háziasszonynak ismernie kell!
1. Fagyasztott vaj
A vaj viszonylag gyorsan felolvad, ám míg fagyos, könnyű reszelni. A reszelt vajat pedig sokkal könnyebben el lehet dolgozni, így akár a sütemények, akár a krumplipüré, sokkal egyenletesebb lesz!
2. Friss tojás teszt
Velem gyakran megesik, hogy a hűtő mélyén még találok egy-két tojást, amit sokszor nem merek felhasználni, mert nem tudom, mióta is állhat ott. De szerencsére van egy remek trükk, amivel megállapítható, hány napos a tojás: tedd vízbe, és ha feljön teljesen a tetejére, akkor bizony az már régen romlott!
3. Narancspucolás egyszerűen
A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy minél gyorsabban túllegyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a praktikát! :)
4. Fagyasztott mártások
Ha mártást készítünk, akkor általában vagy az alapanyag marad meg, vagy pedig a mártás. De nem kell kidobni a mártást sem, hanem egyszerűen csak fagyaszd le!
5. Fokhagymapucolás egyszerűen
A fokhagymapucolás rengeteg időt tud elvenni, főleg, ha több emberre főzzünk. Ezzel a remek ötlettel azonban sok-sok időt spórolhatsz meg!
6. Így melegítsd a tésztát!
Ha nem a szokásos módon rakod a tányérra a tésztát, hanem egy lyukas kört formálsz vele, sokkal gyorsabban és egyenletesebben felmelegszik a mikróban.
7. Így fogyaszd a görögdinnyét!
A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni – hittük ezt eddig, ám azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és szurkáld fel fogpiszkálóra! :)
8. A saláta frissen tartása
Neked is gyorsan megfonnyad a saláta? Próbáld ki ezt az ötletet: tedd minél szárazabb helyre és tegyél rá egy papír konyhai törlőt vagy szalvétát, ami felszívja róla a nedvességet, így sokkal tovább friss marad!
9. Cseresznye magozás
A cseresznye magozása is sokáig tart, egy cseresznye magozó pedig pénzbe. Ám van egy remek módszer: tedd egy üvegre a cseresznyét és egy kis pálcával egyszerűen csak nyomd az üvegbe a magot! Kész is! :)
10. Cérna szeletelés
Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot vagy akár sajtot, használj cérnát!
11. Citrom facsarás
Akármilyen férfi kéz is végzi a citromfacsarást, egy kicsi azért még mindig marad a gyümölcsben. Hogy ezt elkerüld, előtte görgesd végig párszor a konyhapulton úgy, hogy nyomást gyakorolsz rá – így még jobban kiengedi a levét!
12. Fagyott szőlő
Ha nem volt idő behűteni a bort, de van a fagyasztódban egy kis szőlő, dobj párat a pohárba – ez nem hűti le teljesen, de kellemes hőmérsékletet ad az italnak; ráadásul még mutatós is! :)
13. Fakanállal a habok ellen
Ha vizet forralsz vagy tésztát főzöl biztosan neked is megesett már, hogy nem figyeltél, így habozni kezdett és kifutott – hogy ezt elkerüld, tegyél a fazék tetejére fakanalat!
14. Konzervnyitás férj nélkül
Ha nem akarod minden késed hegyét eltörni befőttesüveg nyitása során, akkor használj gumikesztyűt a kinyitásához!
15. Kristálytiszta jégkocka
Ha tiszta jégkockát szeretnél, akkor előbb forrald fel a vizet, hűtsd le majd úgy tedd el a fagyasztóba!