Főtt házi fagyi, pont olyan, mint gyerekkorunkban!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ez a fagyi pont olyan, mint amilyet gyerekkorunkban lehetett kapni! Nagyon finom, igazi főtt, házi fagyi és semmilyen kémiai adalékot nem tartalmaz! Imádom!

Emlékeztek még a régi, igazi, finom, házi fagyikra? Amiket gyerekkorunkban lehetett kapni… Nem volt belőle, csak pár íz. Nem úgy, mint manapság, hogy csak kapkodod a fejed, mert annyiféle és olyan nehezen kimondható fantázianevekkel vannak megáldva, hogy sokszor azt sem lehet kitalálni miből állhat össze az a fagyi. Ha emlékeztek, akkor nektek nagy öröm lesz ez a recept, hiszen újra érezhetitek azt a finomat, mint annak idején. Ha pedig nem ismerted a régi fagyikat, akkor neked egy új, háziasabb, hagyományosabb, mégis eredetibb és egészségesebb, adalékanyagoktól teljesen mentes fagyi receptet hoztunk. Érdemes kipróbálni ;)

 

Ma egy nagyon finom fagylalt receptjét hoztuk el nektek, nagyon könnyen elkészül és csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. A legfontosabb pedig, hogy nem tartalmaz kémiai adalékot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

hirdetes

 

Hozzávalók:

1 liter tej,

2 bögre cukor,

100 g vaj,

5 tojás sárgája,

1 kiskanál étkezési keményítő.

 

A házi fagyi receptjéhez lapozz lejjebb!

 

Így készítsd el ezt az isteni házi fagyit!

 

Töltsük a tejet egy lábasba és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk össze. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, addig kevergessük, amíg krémes lesz, majd öntsünk rá egy kevés meleg tejet és kavarjuk össze. Tejföl állagú krémet fogunk kapni. Ezt a keveréket lassan öntsük hozzá, a tűzhelyen lévő, meleg tejhez és folyamatosan kavargassuk. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

hirdetes

 

Amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és állítsuk bele az edényt egy hideg vízzel teli tálba, így hűtsük ki, közben kavargassuk. Hagyjuk, hogy kihűljön szoba hőmérsékletűre, majd rakjuk formákba és tegyük be a mélyhűtőbe. Ha tölcsérben szeretnénk kínálni, akkor ne hagyjuk sokáig a mélyhűtőben állni. Ha tálkákban kínálnánk, akkor hagyjuk legalább 3 órát a mélyhűtőben. Jó étvágyat!

 

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Milyen egy igazi alkalmi takarítás Budapesten? Most megtudhatod!

Mit szólnál hozzá ha az esedékes nagytakarítás helyett csak hátradőlhetnél a fotelben, és... Tovább

Tovább a lexikonra