A legjobb házi lángos- egyenesen nagymamám receptkönyvéből

VN, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Bár a jó időnek, és ezzel együtt a strandidőszaknak is egy ideje vége van, nem kell lemondanunk kedvenc vízparti ételeinkről! Ki ne enne egy finom lángost? Készítsd el otthon egyszerűen! Most elhoztuk nektek a legtutibb receptet, amit lehetetlen elrontani, egészen nagymamáink receptgyűjteményéből! Ez a legfinomabb lángos, amit valaha ettem, úgyhogy neked is ki kell próbálnod!

Szerintem ez a legjobb lángos recept

Nagy kedvencem a lángos, minden strandolás alkalmával eszek egyet, ezért ilyenkor nagyon hiányzik. Számtalan receptet kipróbáltam már otthon, mert tényleg nagyon nagy fanatikus vagyok. De eddig ez az abszolút kedvencem, aminek a receptjét nagymamám gyűjteményében találtam. Elkészteni nem túl bonyolult, elrontani is nagyon nehéz. Időigényesnek csak azért mondanám, mert pihentetni kell, így az étkezés előtt pár órával érdemes nekilátni. Nézzük is a receptet!

 

Hozzávalók a lángoshoz

•    500 gramm liszt
•    7 gramm száraz élesztő
•    2 evőkanál olaj
•    1 teáskanál cukor

hirdetes
•    1 teáskanál só
•    300 milliliter langyos víz

 

A lángos elkészítése:

1. Először is a lisztet keverd össze az élesztővel, majd a sót is add hozzá!

2. Majd a langyos vizet keverd össze alaposan a cukorral!

3. Lassan öntsd a cukros vízhez hozzá a liszt, só és élesztő keverékét, majd kezd el masszává gyúrni!

4. Adj hozzá két evőkanál olajat, és addig dolgozd, amíg már a tészta nem akar a kezedhez ragadni.

5. Ha kész a tészta, akkor hagyni kell pihenni. Helyezd egy edénybe, takard le egy ruhával, vagy fedővel, és várj addig, amíg a kétszeresére nem nő!

6. Ha ez megtörtént akkor nincs más hátra, mint kisütni. Formálj golyókat a masszából, és olajos kézzel húzgáld szét őket a közepétől kezdve, mígnem kerek lapokat nem kapsz! Arra vigyázz, hogy sehol se maradjon túl vastag! Ha nagyon ügyetlennek érzed magad ebben a feladatban, akkor lisztezett nyújtódeszkán is kinyújthatod őket.  De hidd el, kézzel megcsinálni sokkal egyszerűbb!

hirdetes

7. Már csak ki kell sütnöd forró olajban mindkét oldalát! Figyelj oda, hiszen gyorsan megsül.

8. Ízlés szerint fogyaszthatod, sóval, fokhagymával, tejföllel, sajttal, vagy ezek kombinációjával. Jó étvágyat!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Takarítócég budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tégla

A tégla a legrégebbi építőanyag, története egyidős a civilizációéval. Az agyagtéglát... Tovább

Tovább a lexikonra