Készítsd el ezt a karácsonyi csodát, a kandiscukrot!

cs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Te is szeretnéd estéidet különlegessé tenni ebben a zimankós, hűvös időben egy-egy pohár fenséges, forró itallal? Vendégeket vársz, és szeretnéd őket egy kis különlegességgel meglepni? Akkor készíts fenséges kandiscukrot! Mutatom, hogyan!
 

Bár a kandiscukor nem tartozik a legdiétásabb ételek közé, azért egy-egy alkalommal az is igazán elcsábulhat, aki diétásan étkezik. A nem mindennapi finomsággal igazán feldobhatsz egy egyszerű teát, kakaót vagy kávét! Kellemes ízt kölcsönözhetsz italaidnak, ráadásul látványra sem utolsó!

 

Hát nem gyönyörű? :)

 

 

 

Tovább megyek, a kandis pálca akár ajándékként is megállja a helyét. Mivel több színben és ízben is elkészíted el ezeket a finomságokat, akár személyre szabott ajándékot is készíthetsz barátaidnak. Ráadásul – bár tény, hogy egy kis türelem kell, amíg ráérez az ember - az elkészítésével sem kell sokat bajlódnod. Egyszerűbb, mint gondolnád! Az eredmény pedig egyszerűen bámulatos, így megéri időt fordítanod rá! Készíts otthonra a családnak, és ajándékba a barátoknak is! 

 

Akkor lássunk is hozzá!

  
Kandiscukor hozzávalók:


1 pohár víz
2,5 pohár cukor
ételaromák – fahéj, dió, mogyoró, mandula, vanília, rum, eper, szilva stb.
ételfestékek
hurkapálcikák

 

 

Elkészítés menete:

 

Tedd lábasba a cukrot és öntsd rá a vizet, majd folytonos kevergetés közben oldd fel benne a cukrot, majd várd meg, hogy felforrjon a víz!

hirdetes
Öntsd a cukros vizet pohárba, annyiba, amennyi ízű és színű kandiscukrot szeretnél! Ízesíts meg őket az aromákkal és önts mindegyikbe egy kevés ételfestéket, kavard össze az elegyet, majd hagyd, hogy a lé teljesen kihűljön.
 

 


Kíváncsi vagy, hogy mi jön ezután? A következő oldalon megosztom veled! :)
 

Ne tétlenkedj addig se amíg várod, hogy a cukros lé szobahőmérsékletűre hűljön! Vizezd be a pálcikákat, majd hempergesd meg őket cukorban! A nedves hurkapálcikára szépen rá fognak tapadni a cukorszemek, amelyeket ezt követően óvatosan helyezz egy tányérra. Hagyd őket teljesen megszáradni, ne mozgasd őket semmiképp!

 

hirdetes

 

És most jön a varázslat!

 

Most kezdődik az izgalom! Egy erős tartású papírlapon, vékony karton szúrd át a pálcikák végét és állítsd bele őket a cukros lét tartalmazó pohárba úgy, hogy a pálcika vége ne érjen le a pohár aljáig!
Ehhez kartont is használhatsz, de nagyon jó megoldás lehet például a ruhacsipeszek használata is erre a célra, amelyek sokáig képesek a pálcikát ebben a cukros lében tartani.

 

Kész is vagy!

 

 

Már csak az idegőrlő várakozás van hátra, amely egyben egy izgalmas élmény is. Napról napra látni fogod, ahogy a cukorszemek egyre növekednek majd a pálcikán, míg nagyjából egy hét alatt el nem érik a megfelelő méretet. 

 

 

Ha úgy gondolod, hogy már elégedett vagy az eredménnyel, akkor vedd ki a őket a pohárból és helyezd őket egy tányérra, hogy gyorsan meg tudjanak száradni és lecsöpöghessenek a kandispálcák.

 

Amint ez megtörtént már fogyaszthatod is őket teához, kávéhoz vagy kakaóhoz, de el is csomagolhatsz párat barátaid számára, biztosan nagyon boldogok lesznek az ajándéktól. :)

 

Párodat is meglepheted egy kandispálcával. Remek választás például pezsgőhöz is. Különleges alkalmakkor kifejezetten ajánljuk. :)

 


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Minimál stílus

A minimál stílust letisztultság, sík felületek, derékszögek, élek jellemzik. Néhány... Tovább

Eladó lakások a Balatonnál

Manapság éppen az új építésű házak a legkelendőbbek, ezért sokszor már az előtt le kell... Tovább

Tovább a lexikonra