Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeA konyha tervezését mindig kezdjük az alapoknál. Vannak méretbeli, kialakítási szabályok, amiket már az elején vegyünk át, ezektől lényegesen eltérni nem szabad. A tervezést nagyban elősegíti egy méretarányos alaprajz, és az is, ha már jártasak vagyunk a konyhában, és tudjuk, mire van mindenképpen szükségünk
A konyha kialakítása
A kialakítás esetében törekedjünk a könnyű használhatóságra. Úgy gondolom, nem probléma, ha a mai kor szellemével és divatjával ellentétben bizonyos mennyiségű dolgot előhagyunk. Lényeges azzal is számolni ebben az esetben, hogy valamivel kevesebb szekrényre lesz így szükség, így tágasabb lesz a tér, illetve sokkal jobban kézre állhatnak a dolgok, hiszen sem egy ajtót, sem egy fiókot nem kell megmozdítanunk. Praktikus megoldás lehet például a konyhai előkészítés közelébe helyezni az evő- és feldolgozóeszközöket, késeket, vagy a fűszereket. A legalapvetőbbek akár elöl is maradhatnak.
Konyhai kiegészítők
A konyhákkal foglalkozó üzletekben nagyon sok jópofa kiegészítőt lehet ilyen témára találni. Létezik például egyszerű fém mágneses rúd, amire a főbb fém előkészítő eszközeinket mind a falra tudjuk helyezni. Az egész lényege a mennyiségen múlik. Sok gépet, kiegészítőt a konyhapultra helyezni semmiképpen nem jó és nem is praktikus, mivel sok helyet foglal, nehezen takarítható és ráadásul könnyen káosszá alakulhat.