Miért is kell csempe a konyhába?
A higiénia miatt elsősorban, a konyhában a falakat óvni kell a víztől, és a kifröccsenő élelmiszerektől – de ne felejtsük el azt sem a kiválasztáskor, hogy a csempék határozzák meg leginkább egy konyha kinézetét, hangulatát. Megéri tehát kissé többet fordítani rá.
Mennyibe kerül a csempe a konyhába?
Az árkategória itt is szóródik, de azért mindig meg lehet találni az olcsóbb, de drágának kinéző alapanyagokat.
Egy modern konyha vagy feltűnő, színes csempéket kíván meg, vagy a kissé professzionálisabbnak tűnő ezüst vagy grafit színt. A hagyományos, klasszikus konyhákban a természetes, föld színek mutatnak jobban. Amellett, hogy milyen színt illetve mintát választasz, fontos az alapanyagban és annak kidolgozásában is gondolkozni.
Kerámia csempék a konyhába
Vízhatlan, strapabíró, és éppen ezért az egyik legnépszerűbb fajta. Mivel agyagból készülnek, amit aztán nagyon magas hőmérsékleten kezelnek, hosszú élettartam jellemzi. Hatalmas a választék, mind színben és design-ban.
Porcelán csempék a konyhába
A porcelán a természetes kőhöz képest olcsóbb, és könnyebb karbantartani. A máz nélküli csempéket fugázáskor kezelni kell, tehát egyszerűbb eleve mázasat venni.
Üvegcsempék a konyhába
Sokoldalúságában rejlik nagy előnye. A mozaikok és az üvegtéglák valóban egzotikus, egyedi hatást adnak a helyiségnek.