Ennek a hagyományos mézes krémesnek nem lehet ellenállni!

CZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A mézes krémesnek nehéz ellenállni, pláne, ha ezt a receptet használjuk a készítésekor. Ha vendégek érkeznek hozzánk az ünnepek közeledtével, ők is biztosan imádni fogják, de a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Tényleg isteni!

#szavazas-55#

 

A legfinomabb mézes krémes

 

Minden süteményre igaz, hogy akkor a legfinomabb, ha házi készítésű. Ez a recept is ilyen, ínycsiklandozó mézes krémes készíthető vele. Az ünnepek alatt is érdemes hozzáfogni, hiszen nem csak a család, de a vendégek is imádni fogják. Célszerű pihentetni hagyni, mielőtt tálaljuk, hiszen idő kell a tésztának amég megpuhul, és az ízeknek, még összeérnek. 

Erre van szükséged a legfinomabb mézes krémes elkészítéséhez

 

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek zsír
  • 4 ek méz
  • 4 ek tejföl
  • 1 tk mézessütemény fűszerkeverék

 

 

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • fél üveg rumaroma
  • 25 dkg baracklekvár

 

A mázhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • hirdetes
  • 10 dkg vaj
  • hirdetes

 

Lapozz tovább az isteni mézes krémes receptjéért!

Így készítsd el a legfinomabb mézes krémest

 

A mézet, a cukrot, a tojást, a mézessütemény fűszerkeveréket, valamint a zsírt felfőzzük, majd a szódabikarbónát, a lisztet, és a tejfölt is hozzáadjuk. Félkemény tésztává gyúrjuk, amennyiben igényli, egy kevés tejet még hozzáadunk. 4 tésztacipóra szedjük, majd háromnegyed órát pihenni hagyjuk.

 

Lisztezett felületen nyújtjuk a cipókat, majd margarinnal vagy zsírral megkent tepsibe helyezzük őket, 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük mindegyiket. 

 

A töltelék elkészítéséhez felforraljuk a tejet, beleöntjük a grízt, majd miután megfőtt, hagyjuk kihűlni. Közben habosra keverjük a cukrot a vaniliás cukorral, a tojássárgájával és a margarinnal, majd a két masszát összekeverjük. 

 

 

Ezt követően nincs más dolgunk, mint összeállítani a süteményt. A tölteléket kettéosztjuk, a lapokat rumaromával lekenjük. Az első lapra rákenjük a tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot is, amit baracklekvárral kenünk meg. Erre ismét tészát teszünk, amit rumaromával kenünk meg, majd a krém másik felét tesszük rá. Ezt követően ráhelyezhetjük a 4. lapot is.

 

A csokoládét a vajjal gőz felett olvasztjuk fel, és bevonjuk vele a süteményt. Tegyük hűtőbe a kész süteményt, és csak másnap vágjuk fel, hogy a tészta megpuhulhasson.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Lakástakarítás

Ha nincs kedved lakásod takarításával sokat bajlódni, akkor más megoldást kell találni... Tovább

Tovább a lexikonra