Krémsajt házilag aludttejből - recept

VZS

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ez az év receptje, hiszen ettől egyszerűbben sose fogsz krémsajtot készíteni házilag. Aludttejből készül és ez a világ legfinomabb krémsajtja, amit biztosan nem fogsz megbánni, ha egyszer kipróbálod.

Ha a bolti helyett szívesebben fogyasztanál házi krémsajtot, akkor ezt a receptet neked találták ki. Garantáljuk, hogy jobb is lesz, mint a bolti!

 

Krémsajt hozzávalók:

 

0,5 liter aludttej,
1 tojás,
4 dkg zsír,
9 dkg liszt,
1 pálpusztai sajt,
1 csapott kiskanál só.

 

A következő oldalon nézd meg hogyan készítheted le ezt a finom házi krémsajtot!

A házi krémsajt elkészítése:

 

hirdetes

A tojást habverővel simára verem, apránként hozzákeverem a lisztet, és kis darabokra vágva, hozzáadom a zsírt, a sajtot, végül az aludttejet. Habverővel állandóan kevergetve, sűrű péppé főzöm. Lehűtve azonnal fogyasztható.

 

Nekem a kedvencem, ráadásul ebből a mennyiségből jóval több jön ki, mint amennyit a boltban megveszel. Arról már nem is beszélve, hogy ebben tudod mi van, természetes anyagok, és sokkal krémesebb is. Mindenkinek jó étvágyat hozzá! :)

 

Forrás: ketkes.com


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Tovább a lexikonra