Elképesztően ízletes grillpácok, amit otthon pár perc alatt te is elkészíthetsz!

T.B.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Végre beköszöntött a nyár, az időjárás is a szabadba csalogat, így már nincs más tennivaló, mint előhozni a télre elpakolt grill felszerelést, és a szabadban élvezni a finomabbnál finomabb grill ételeket! Most olyan egyszerű, és nagyszerű grill húspácokat mutatunk, melyekkel pillanatok alatt elvarázsolhatod a vendégeidet, és még különösebb rákészülést sem igényelnek. 

A grillezés, sütögetés, kihagyhatatlan eleme a nyárnak. Mindenki szeret a nagy melegekben is egy árnyékos helyen a szabadban lézengeni, hiszen ilyenkor élvezhetjük igazán a madarak csicsergését, és a nap sugarainak melegét. A hosszú tél után igazi felüdülést jelentenek a szabadtéri programok, így az egyik nagy kedvenc a grillezés is. Kitűnő nyári program, hiszen ilyenkor az egész család összegyűlik, és együtt egy pohár bor társaságában nézhetjük, ahogy gyerekeink élvezik a kert adta szabadságot, mi pedig a finomabbnál finomabb ételeket.

 

A grillezés elengedhetetlen kelléke a hús, amit többféleképpen is ellehet készteni, se sokan nem mernek az erőteljesebb vagy különlegesebb ízek felé evezni. Nem mindig sikerülnek jól a pácok, és sokszor egyszerűbb csak úgy egy kis fűszerrel megszórni a húst, és már sütni is, mint jó előre felkészülni, és pácolni. Pedig elképesztően finom pácok léteznek, melyek közül most azokat fogom bemutatni, amikkel valóban nagy sikert érhetsz el, könnyen, és még csak nagyobb rákészülést sem igényelnek.

 

Idén legyél te a grillezés királya, és nyűgözz le mindenkit ezekkel a különleges, és elképesztően ízletes grill húspácokkal. Izzítsd be a tüzet, és már grillezheted is ezeket a húskülönlegességeket. Próbáld ki te is ezt a két elképesztően üdítő, nyári grill receptet.

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!
 

Mustáros csirkepác


Személyes kedvencem ez a pác, mert elképesztően könnyű elkészíteni, és nem szükséges, hogy napokat álljon benne a hús sütés előtt. Mindenki odáig van érte a környezetemben, ezért nagyon gyakran készítem el, mert hát, ha ezt szeretik, akkor nem fogok az útjukba állni. Nagy mentő ötlet volt, mert sokáig mi is csak rászórtunk egy kevés boltban kapható fűszerkeveréket a húsra, és már sütöttük is. Azonban olyankor nem volt sem túl ízletes, sem túl puha a hús, így elég hamar ráuntunk. Ezzel garantált a siker, ha grilleztek a hétvégén. 

hirdetes


Hozzávalók

 

  • Fél üveg mustár,
  • 1 db vöröshagyma
  • Csirke fűszer,
  • Olaj,
  • Fél kg csirkemell, vagy filézett csirkecomb
  • 1 csipet só

A vöröshagymát most kivételesen nem kockákra vágjuk, hanem szépen íves gerezdekre, de ne túl vastagra. Ezután a húst jó alaposan megtisztítjuk, a nem kívánatos részeket egy élesebb késsel eltávolítjuk, majd összekeverjük a felvágott hagymával. A fűszerkeveréket, és a sót rászórjuk, majd jó alaposan összekeverjük újra, hogy a fűszer mindenhova eljusson. A mustárt kedvünk szerint adagolhatjuk, nincs előre meghatározott arány.

 

1 kg húshoz, mi körülbelül egy üveg mustár felét szoktuk felhasználni, de itt az ízesítés miatt az arány teljesen rád van bízva. Ha mustárosabban szeretitek, adjatok hozzá többet, ha kevésbé mustárosan, akkor pedig kevesebbet. Ezután a mustárt is jól elkeverjük, és egy kis olajat is adunk hozzá, ezután akár azonnal is elkezdheted a sütést. Persze puhább lesz a hús sokkal, ha legalább fél órát hagyod állni, de ha nincs erre idő, akkor az sem probléma. A sütésnél, először a húsokat tedd rá a grillre, majd amikor azok már kezdenek szépen átsülni a hagymát is. Fontos hogy a hagymát csak a hús elkészülte előtt pár perccel rakd rá a grillre, mert így nem fognak szétégni, hanem finomra fognak sülni, és nincs is jobb, mint a grillezett mustáros hagyma, kiegészítőnek. Nálunk mindig nagy a vita, hogy kikapja ezeket a finom apró hagymás falatokat.

 

A cikk folytatásáért lapoz a következő oldalra!

hirdetes
 

Fokhagymás – joghurtos húspác


Ez is elképesztően nagy sikert szokott aratni a nyári nagy grillezéseken, ezért ezt a receptet is nagyon ajánlom, ha valamivel fel szeretnéd dobni a húsokat. Köztudott, hogy a húsok puhaságáért a tej is nagyban felelős, ezért elterjedt pác a tejbe ásztatás. Azonban ahhoz, hogy az rendesen működjön, már a grillezés előtti este érdemes bepácolni a húst. Ha viszont elfelejtetted, és ötleted sincs, mihez kezdj a hússal, hogy ne legyen cipőtalp a sütés után, akkor ez a neked való pác.


Hozzávalók

 

  • 2 db natúr joghurt,
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • Csirke fűszer, vagy valamilyen fűszerkeverék, amit szerettek,
  • 1 kis olaj
     

Ezt a pácot elkészíteni körülbelül 3 percbe telik, és bármilyen húshoz használhatjátok. Mivel mi többnyire csak csirkét eszünk, ezért mi azzal próbáltuk legtöbbször, de nehezebb húsokkal is tökéletesen működik. Vágd fel a húst, majd a fokhagymát reszeld rá. Ezután jöhetnek a fűszerek, és végül a natúr joghurtok. Általában 1 kg húshoz szokott elég lenni a 2 db sima natúr joghurt, de ez is ízlés kérdése. Ha szeretnéd, hogy sütés után érezhető legyen egy kicsit jobban a joghurt sült íze, akkor egy kicsit többet is hozzáadhatsz. Végezetül adj hozzá egy kis olajt, és jó alaposan keverd össze. Az olaj nem lesz egyáltalán érezhető benne, viszont nagyon sokat fog segíteni sütéskor, ugyanis megakadályozza, hogy letapadjon majd a hús. A sütés sem fog órákig tartani, és egy elképesztően puha, és omlós húst fogsz végeredményül kapni, mesésen különleges ízekkel.
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Járda

A járda vagy gyalogjáró a gyalogosok közlekedésére... Tovább

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Tovább a lexikonra