Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeJönnek a vendégek és elcsúsztál az idővel? Vagy csupán valami gyors és egyszerű finomságra vágysz egy unalmas vasárnap este? Ha kevés az időd, de mégis szeretnél süteményt sütni sem kell lemondanod az édességről, hiszen ezeket nagyon gyorsan és egyszerűen elkészítheted!
Az eredeti „chocolate chip cookie”
Előkészületi idő: kb 15 perc
Sütési idő: kb 10 perc
Amire szükséged lesz:
- 2 és ¼ bögre liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 1 bögre olvasztott vaj (gőz felett olvaszd!)
- ¾ bögre fehér cukor
- ¾ bögre barna cukor (én ezt fehérrel helyettesítettem, úgy is finom)
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2 nagyobb tojás
- csokidarabok
- további ízesítés ízlés szerint: darált mogyoró, dió, mandula…. stb
Így készítsd:
A sütőt melegítsd elő 200°-ra.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sót keverd össze egy tálban, majd a vajat és a cukrokat is egymásikban, míg krémes állaga nem lesz. A vajas keverékhez add hozzá a tojásokat és keverd el alaposan, majd a két tál tartalmát öntsd össze. Keverd hozzá a csokidarabokat, és amit még szeretnél ízesítésnek.
Sütőpapírra készíts kis gömböket (távol egymástól, mert szétterül a sütés közen), és 10-12 perc alatt süsd készre! A sütőben még puha lesz, a színét figyeld ne az állagát. Kivétel után pár perc alatt megszilárdul.