Legfinomabb házi sajtos pogácsa - recept

VZS

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ki ne szeretné a sajtos pogácsát? Gyermekkorom legfinomabb ételének receptjét mutatom meg most nektek, így készül az igazi, házi sajtos pogácsa, ahogyan falun csinálják. :)

Nagyon finom, gyakran készítem, mert nem tudok annyit sütni belőle, hogy megunjuk! :) Gyermekkoromban is így ettem és mindig is a kedvencem volt. Nem egyszerű megcsinálni a jó pogácsát, de egy jó recepttel ez is sokkal könnyebben megy. Íme a biztos recept:

 

Hozzávalók:

 

60 dkg liszt,
25 dkg Rama margarin,
20 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
2 dl tejföl,
2 dkg élesztő,

a tepsi kikenéséhez zsír és liszt,
a tetejére köménymag meg reszelt sajt.

 

hirdetes

Elkészítése:

 

Az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk, közben a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojással, a reszelt sajttal, egy kiskanál sóval meg az élesztős tejföllel összegyúrjuk. Öt-hat óráig a hűtőszekrényben pihentetjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaformával kiszaggatjuk, és kizsírozott, kilisztezett tepsire egymás mellé rakjuk. A tetejüket reszelt sajttal és köménymaggal hintjük meg, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal fél óra alatt megsütjük.

 

Forrás: ketkes.com

Kép: rupanerkonyha.cafeblog.hu


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Üzleti vacsora Budapest

Üzleti vacsorahelyszínt keres Budapesten? A helyszínválasztás rendkívül fontos, hiszen nagyon... Tovább

Tovább a lexikonra