Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeAkár reggelire, akár vacsorára is elkészítheted ezt az isteni finom ételt, ráadásul nagyon gyorsan kész lesz, mindössze pár perc. Imádni fogja a család!
Kinek ne esne jól reggelente egy friss, finom tükörtojás némi körítéssel? És egy tökéletesen kerek tükörtojás vacsorára, szintén körítéssel? Persze kész tojás formálására egy külön erre a célra készített formáló gyűrűt is felhasználhatsz, azonban létezik egy egyszerűbb, természetesebb és finomabb alternatíva is, amit érdemes kipróbálni! Így nem használsz semmi műanyagot, sőt inkább azt mondom, hogy amibe beleöntöd a tojást, az a forma, az is ehető ;) Így mindjárt finomabb lesz az egész :)
Az egész pofonegyszerű – kell hozzá:
Egy tojás
Egy hagyma
Olaj
Egy kés
Vágódeszka
Egy tapadásmentes serpenyő
Egy kis só (opcionális)
Következő oldalon megnézheted hogy mennyire egyszerű elkészíteni a legfinomabb tojásos vacsorát!
Elkészítés
1. Fogj egy szép, gömbölyű hagymát és vágd félbe. Vágj le belőle egy nagy szeletet, ügyelve arra, hogy a külső réteg egyben maradjon. Ha ügyes vagy, akkor egy méretes hagymakarikád lesz.
2. Melegítsd fel a serpenyőt, majd önts bele egy kis olajat.
3. Helyezd a hagymakarikát az olajba, majd törd fel a tojást és öntsd bele a tartalmát.
4. Hagyd sülni a tojást néhány percig anélkül, hogy megmozdítanád. Eközben ízlés szerint fűszerekkel gazdagíthatod.
5. Amikor a tojás sárgája és fehérje is elérte azt az állagot, amiben legszívesebben fogyasztod, óvatosan távolítsd el a serpenyőből lehetőleg úgy, hogy a hagymakarika rajta maradjon (persze ha ez nem sikerül, külön is megeheted mellé).