Liszt- és cukormentes epertorta! - recept

fö, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Lágy, hűsítő kora nyári finomság, amihez ráadásul cukor és liszt sem kell! Így büntetlenül élvezheted ennek az egészséges epertortának az ízét! Kedvenced lesz!

Lágy és roppanós, könnyű, krémes – nehéz lesz szavakat találnod, ha kipróbálod a receptet.

A sajttortánál kevés jobb dolog létezik. Talán az eper. Vagy inkább az eper és a sajttorta együtt. Hát még akkor, ha liszt és cukor nélkül, lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted… hmm!

Hozzávalók a roppanós réteghez

75 g cukrozatlan kókuszreszelék

50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag

50 g olvasztott vaj

10 g aszalt áfonya

édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)

½ teáskanál fahéj

Hozzávalók a krémhez

200 g teljes zsírtartalmú krémsajt

120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve

120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt

½ teáskanál vaníliakivonat

20 g eper

4 zselatin lap

80 g édesítőszer

10-15 csepp folyékony stevia

 

hirdetes

Epertorta elkészítése

Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.

A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.

 

 

A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.

hirdetes

 

A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.

 

 

Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

 

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Tiszta terek takarítása

Ha tiszta terek takarítására van szükséged, alaposan nézz utána a felhasználandó anyagoknak... Tovább

Tovább a lexikonra