Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeKevesen tudják, de az Egyesült Államokban már évtizedek óta létezik egy hagyomány az elnöki választások körül, amely lényegében a különböző süteményreceptek körül forog (legalább is létezett, ugyanis 2020-ban nem tartották meg). Évekkel ezelőtt Michelle Obama, az Egyesült Államok egykori First Ladyje is benevezett egy recepttel, amelyet gyermekei keresztanyjától tanult el. Ez a sütemény háromféle csokoládéval készül, és néhány diódarabka is kerül bele az extra ropogós hatás érdekében. Ha érdekel a recept, akkor ez a cikk neked szól!
Hozzávalók Michelle Obama csokis keksz receptjéhez
Ha szeretnéd pontosan követni ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, akkor a következőkre lesz szükséged:
• sótlan vaj, puhítva
• zöldségzsiradék (lejjebb olvashatod, hogy miért)
• kristálycukor
• barna cukor
• vaníliakivonat
• tojások
• általános liszt
• szódabikarbóna
• só
• fehér csokoládédarabkák
• mentás csokoládédarabkák
• étcsokoládé-darabkák
• dió, feladarabolva
De minek bele zsiradék?
A zsiradékkal készült sütemények kellemesen rágósak és nyirkosak. Ezeknek a süteményeknek sokat segít a zsiradék, mert nagyon könnyed szerkezetűek, és így a beléjük kevert darabos hozzávalók rendesen elkeveredjenek a tésztában.
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.
2. Fogj egy nagy tálat, és verd össze benne a vajat, a zsiradékot, a cukrokat egy kézi vagy más turmixgéppel. A cél, hogy a tészta könnyed, bolyhos állagú legyen.
3. Öntsd a vaníliakivonatot és a tojásokat is a tésztához, és verd őket tovább.
4. Egy másik nagy tálba öntsd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd keverd össze őket egymással.
5. Lassan kezdd el átönteni a száraz keveréket a tésztába, és közben verd folyamatosan össze őket. A cél, hogy végül ne maradjon látható liszt a keverékben.
6. Keverd hozzá a tésztához a csokoládédarabokat és a diódarabokat.
7. Helyezd át evőkanállal a tésztát egy sütőpapírral vagy szilikonnal bélelt sütőtálcára, legalább 2,5 cm-re egymástól.
9. Hagyd hűlni a süteményeket a tálcán 5 percig, majd helyezd át őket egy konyhai rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Alternatív hozzávalók
A tésztarecepttől ne térj el, de a hozzáadott csokoládékat és diókat kedvedre variálhatod. Használhatsz például pekándiót, vagy teljesen ki is hagyhatod a diókat a receptből.
Tárolás
A kész, kihűlt süteményeket légmentesen zárható dobozban tárold. Szobahőmérsékleten 5 napig, külön csomagolva és lefagyasztva pedig akár 3 hónapig is fogyaszthatók maradnak.