10 tipp, amire felhasználhatod még a mikrosütőt

VZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

A legtöbb konyhában ott a mikrosütő, de legtöbben csak melegítésre használják. Pedig itt van még 10 tipp, amire felhasználhatod. Fogadjunk, hogy ezekre sose gondoltál volna?

1. Tisztítsd meg gyorsan a fokhagymát

A megtisztításra váró fokhagymagerezdeket tedd be a mikrosütőbe 15 másodpercre, a legmagasabb fokozatra. Ezt követően akár kézzel is le tudod szedni a héját.

 

2. A száraz kenyér újra puha lesz

A száraz kenyeret tekerd egy nedves konyhatörlőbe és tedd be 5 percre a mikrosütőbe, közép meleg hőfokra, olyan puha lesz, mintha most sült volna.

 

3. Gyümölcsfacsarás

Ha gyümölcslevet akarsz készíteni, először tedd be a gyümölcsöket a mikrosütőbe, 10 másodperce a legmagasabb fokozatra, ezt követően több levet tudsz kifacsarni belőlük.

 

4. A dió sokkal finomabb lesz

A diót, vagy dióféléket tedd egy tálkába, locsolj rá kevés olívaolajat és tedd a mikrosütőbe 1 percre, a legmagasabb fokozatra. Sokkal ízesebb és finomabb lesz.

hirdetes

 

5. Ha a cukor összeállt

A cukor összeáll, ha túl sokáig tárolod. Tedd egy tálba, takard le egy nedves konyhatörlővel és 25 másodpercig melegítsd a mikrosütő legmagasabb fokozatán.

 

6. Tészta kelesztése

hirdetes

Akkor lesz finom az élesztős tészta, ha jól meg van kelve. A begyúrt tésztát takard le egy tiszta konyhatörlővel, tedd be a mikrosütőbe és tegyél mellé egy pohár vizet. 3 percig melegítsd közepes hőfokon, majd 3 percig hagyd pihenni. Újra melegítsd 3 percig, ezt követően hagyd 6 percig pihenni és a tészta meg is kelt.

 

7. Zöldség hámozás

A vastag héjú zöldségek, mint a tök, vagy a padlizsán, de még a paradicsom is könnyebben meghámozható, ha pár percig mikrosütőben melegíted.

 

8. Hagymaszeletelés könnyek nélkül

A hagymát tedd 30 másodpercre közép meleg hőfokra, mielőtt meghámoznád, így nem lesz olyan erős szaga hámozáskor.

 

9. Ropogós bacon

Tégy papírtörlőt egy tányérra, majd tedd rá a bacont és fedd be papírtörlővel, maximális hőfokon melegítsd néhány percig. A szalonna vastagságától függ, hogy meddig kell melegíteni.

 

10. A babot nem kell beáztatnod

A babot és más hüvelyeseket nem kell beáztatnod egy éjszakára, csak tedd egy tálba, önts rá vizet és tedd be 10 percre közép meleg hőfokra a mikrosütőbe. Hagyd még állni 1 órát és már főzheted is.

 

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

Tovább a lexikonra