Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeEz a diétás őrület pörög most az neten. Ez a kenyér házilag elkészíthető, isteni finom és zéró szénhidráttartalma van. Megmutatom hogyan készítheted el házilag ezt a finomságot, a felhőkenyeret!
Ezt a felhőkenyérnek nevezett házi finomságot igazán megéri kipróbálni, hiszen se lisztet, se cukrot nem tartalmaz. Így tavasszal pedig igazán el kell kezdenünk leadni a tél ideje alatt felszedett kilókat. Bár nem csak ilyenkor ajánlom ezt a fűszeres, diétás kenyeret, hanem az év bármely szakában, hiszen rendkívül egészséges is.
Ha te is kenyér kedvelő vagy, és mindenhez, még a sült hús+krumplihoz is képes vagy kenyeret enni, akkor neked mindenképpen ajánlom, hogy próbáld ki, mert ez nem csak, hogy finomabb, mint egy bolti kenyér, és ráadásul olyanná fűszerezed, amilyenné csak akarod, de még egészségesebb is! Arról már nem is beszélve, hogy három összetevőből áll és nagyon egyszerű elkészíteni házilag.
Mivel se cukrot, se lisztet nem tartalmaz, így nyugodtan fogyaszthatják gluténérzékenyek, cukorbetegek és diétázók is. Ráadásként szénhidráttartalma körülbelül nulla! Megmutatom hogyan készíheted el te magad házilag:
Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál krémsajt (lehetőleg natúr, de kísérletezhetsz is később)
¼ teáskanál sütőpor
ízlés szerint só
Ezen kívül már csak a fantáziád és az ízlésed fog határt szabni, hogy mi az, amit még te hozzá szeretnél tenni. Én feltétlen raknék rá valamilyen zöldfűszert, esetleg snidlinget, de tehetsz rá fokhagymát, rozmaringot, köményt, de nyugodtan játssz a fűszerekkel a szád íze szerint. Akinek hiányzik egy kevés cukor belőle, annak pedig az édesítőt ajánlom.
A felhőkenyér elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel.
- A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá.
- A két keveréket óvatosan, a kezeddel, kitárt ujjakkal dolgozd össze úgy, hogy ne törjön össze a habod.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis kerek formákat önts ki ebből a tésztából úgy, hogy egymástól kényelmes távolságra legyenek.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd addig, míg szép aranybarna nem lesz. Körülbelül 15-20 perc.
- Ha kész, hagyd egy picit kihűlni. Ezután fogyaszthatod köretként, esti nasiként, kenyér helyett, szendvicsként, ahogyan neked jól esik. Akár még elalvás előtt is ;)