Mi kell hozzá?
- kb. 20 cm átmérőjű vesszőből készült koszorú alap
- 3 db piros alma
- kés vagy szeletelő az almákhoz
- ragasztó pisztoly
- makk és csillagánizs
Hogyan készül?
1. Szeleteljük fel az almákat kb fél centiméter vastagságúra. Használjunk éles pengét, hogy szép formás szeleteket kapjunk.
2. Az almaszeleteket rakjuk 200 fokra előmelegített sütőbe, és hagyjuk résnyire nyitva a sütő ajtaját. Ezzel a módszerrel kiszárítjuk az almaszeleteket. (Ha nincs kedvetek sütögetni, bevállalhatjátok a bolti alma chipset is, de nem valószínű, hogy ilyen formás darabokra bukkantok. Nem mellesleg pedig nagyon finom alma illat lengi körül a lakást! A másik variáció, ha van kifejezetten erre való szárítótok.)
3. Kezdhetjük felpakolgatni a ragasztó pisztoly segítségével az alma szeleteket, a makkot és az ánizst. Választhatjuk a szabályos, egymásra fektetett megoldást, vagy a szabálytalan, ömlesztett variációt.
4. Mehet rá az akasztó, és irány a nappali vagy a konyha ajtaja.
TIPP: Az alma mellett használhatunk szárított narancsot, banánt fahéjjal, szegfű szeggel, tobozzal vagy gesztenyével kiegészítve. Szárnyaljon a fantáziánk!
Forrás: www.lmichelle.com