Így készül gyermekkorunk kedvence, az őszibarack süti

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Nagymamám nagyon sokszor készítette el ezt a finom süteményt. Nézd meg, hogy hogyan készül gyermekkorunk kedvence, az őszibarack süti! 

Hozzávalók:

20 dkg sertészsír

2 tojássárgája

30 dkg cukor

3 evőkanál liszt

80 dkg liszt

1 tasak sütőpor

2 dl tej

 

A töltelékhez:

20 dkg vaj

a tészta kivájt belseje

3 evőkanál baracklekvár

3 dkg cukrozatlan kakaópor

hirdetes

15 dkg darált dió

2 evőkanál porcukor

rumaroma

 

A színezéshez:

málnaszörp

mandulaaroma

vérnarancsaroma

6 dkg cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összedolgozzuk. A 3 evőkanál lisztet a sütőporral összekeverve a tésztához adjuk, összedolgozzuk és egy órán keresztül pihentetjük. Majd a 80 dkg lisztet is hozzáadjuk. Összegyúrjuk és diónagyságú golyókat formálunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kis távolságra, mert meg fog nőni sütés közben. Közép meleg sütőben megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, hogy ne száradjon ki a tészta. Amikor kap egy kis színt ki is vehetjük. Még melegen egy kanál segítségével kikaparjuk a golyók belsejét. A vajat kikeverjük, a töltelék minden alapanyagát hozzáadjuk. A kikapart tésztát elmorzsoljuk és a töltelékhez adjuk. A golyókat megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket. A barackok oldalait hígítatlan málnaszörpbe mártjuk, megkenjük színes aromákkal és cukorba forgatjuk. A süteményt letakarjuk és egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhuljon.

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Konyha

Lakberendezési szakszótár

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Felújítás

A felújítás vagy renováció a létező építmények, régi bútorok, tárgyak megjavításának... Tovább

Tovább a lexikonra