Pekándiós pite - a hideg őszi estékre

NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Amikor a nappalok rövidebbek, az esték pedig hűvösebbek igazán vágyunk egy kis édes, meleg pitére amit elmajszolhatunk egy forró tea mellett. Ez a recept kimondottan édes, így azt ezt kedvelők biztosan imádni fogják, nézzük, hogy készül!

Hozzávalók a pekándiós pitéhez

 

Tészta: 


 
* 20 dkg finomliszt 
* 10 dkg porcukor
* 8 dkg vaj
* 1 tojás

 

Töltelék: 

 

* 6 dkg méz 
* 10 dkg barnacukor 

hirdetes
* 5 dkg juharszirup
* 4 tojás
* 4 dkg vaj 
* 1 ek Liszt 
* 20 dkg pekándió
* fahéj

 

  1. Kezdjüka a töltelékkel: nagyobb tálba tegyük a tojásokat, a barna cukrot, a mézt és a juahrszirupot. 
  2. Ezt jól összekeverjük egy habverőval, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a fahéjat és a pekándió kétharmadát, amit durvára vágtunk. 
  3. Jöhet a tészta: a lisztet, porcukrot és a kockára vágott vajat tegyük egy tálba és jól keverjük el, amíg morzsás állaga nem lesz; ekkor jöhet hozzá a felvert tojás. Addig gyúrjuk amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  4. Egy 23 centis piteformába belerakjuk a tésztát, amjd 15 percbe fagyasztóba rakjuk. Miután letelt, kivesszük és beleöntjük a tölteléket, a maradék egész diókat pedig szépen kirakjuk a tetejére. 
  5. Előmelegített sütőben, 170 fokon, alul-felül sütésen 35-40 percig sütjük. 
  6. Még melegen önthetünk rá juharszirupot.

 

 

Bebe képe és receptje, itt tudod követni. 

 

 

Forrás: Bebepiskóta


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Recept

Lakberendezési szakszótár

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Tovább a lexikonra