Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeAmikor a nappalok rövidebbek, az esték pedig hűvösebbek igazán vágyunk egy kis édes, meleg pitére amit elmajszolhatunk egy forró tea mellett. Ez a recept kimondottan édes, így azt ezt kedvelők biztosan imádni fogják, nézzük, hogy készül!
Hozzávalók a pekándiós pitéhez
Tészta:
* 20 dkg finomliszt
* 10 dkg porcukor
* 8 dkg vaj
* 1 tojás
Töltelék:
* 6 dkg méz
* 10 dkg barnacukor
* 4 tojás
* 4 dkg vaj
* 1 ek Liszt
* 20 dkg pekándió
* fahéj
- Kezdjüka a töltelékkel: nagyobb tálba tegyük a tojásokat, a barna cukrot, a mézt és a juahrszirupot.
- Ezt jól összekeverjük egy habverőval, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a fahéjat és a pekándió kétharmadát, amit durvára vágtunk.
- Jöhet a tészta: a lisztet, porcukrot és a kockára vágott vajat tegyük egy tálba és jól keverjük el, amíg morzsás állaga nem lesz; ekkor jöhet hozzá a felvert tojás. Addig gyúrjuk amíg egynemű tésztát nem kapunk.
- Egy 23 centis piteformába belerakjuk a tésztát, amjd 15 percbe fagyasztóba rakjuk. Miután letelt, kivesszük és beleöntjük a tölteléket, a maradék egész diókat pedig szépen kirakjuk a tetejére.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon, alul-felül sütésen 35-40 percig sütjük.
- Még melegen önthetünk rá juharszirupot.
Bebe képe és receptje, itt tudod követni.
Forrás: Bebepiskóta