A legfinomabb piskóta recept, lágy krémmel és eperrel!

Bartók Vivien, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Közeledik az Anyák Napja és idén úgy döntöttem, hogy saját kezűleg készítem el Édesanyámnak és a Nagymamámnak az ajándékát, egy isteni epres piskóta formájában. Ez a torta nem csak jól néz ki, hanem elképesztően finom is. Ha te is hasonló meglepetésre gondoltál, vagy egyáltalán nincs ötleted a virágon és a bonbonon túl, akkor ezt a receptet mindenképp ajánlom a figyelmedbe!

Nem igazán szeretem a habos-babos süteményeket, inkább a puha piskótájú, finom krémmel megtöltött, gyümölcsös sütemények híve vagyok. A házilag elkészíthető Kinder tejszelet után, az Epres piskóta a nagy kedvencem, ezért úgy gondoltam idén ő lesz a befutó Anyák Napján, méghozzá nem is akárhogy! Tarts velem te is!

A piskóta formáját szív alakúra fogjuk elkészíteni és ezúttal nem vágjuk fel rétegekre, hanem kívülről adjuk hozzá a mennyei krémet.

Nem feltétlen kell alkalom ahhoz, hogy elkészítsük ezt a receptet, hiszen akár sütemény formájában is elkészíthetjük egy nagyobb tepsiben! Kezdő vagyok a konyhában, de biztosra mondhatom, hogy ezt a receptet lehetetlen elrontani!

 

Készen állsz a sütésre? Mutatom a hozzávalók listáját és a mennyei epres piskóta receptjét!

Hozzávalók a piskótához:

hirdetes

- 250 gramm finomliszt

- 1 teáskanál só

- 250 gramm cukor (barnacukorból 300 gramm is mehet)

- 220 gramm vaj

- 2 közepes méretű tojás

- 2 púpozott evőkanál kakaópor

- 1 evőkanál folyékony vörös ételszínezék (Én málnapiros színűt használtam.)

- 3-4 darab eper

- 1 teáskanál vanília aroma

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 1 evőkanál almaecet

- 240 ml író

 

Hol kaphatok írót?

A boltokban a tejtermékek között keresd, a vajkészítés mellékterméke. A teljes kiőrlésű liszttel párosítva szokták általában felhasználni, de alapjáraton ez a nagy titok a lágy és puha piskótatészta elkészítésének. Őszintén szólva én nagyon ritkán találok a boltban, ezért rengeteg helyen olvastam utána, hogyan tudnám elkészíteni házilag.

Nálam a natúr joghurt citromlével egyáltalán nem jött be, viszont a magas zsírtartalmú tejszínnel tökéletesen működik.

hirdetes

 

Író elkészítése házilag

Magas zsírtartalmú tejszínhez (körülbelül 240 ml) csavarj körülbelül egy fél citrom levét, majd hagyd 20-25 percet állni. A felszíne kicsit a túróhoz hasonló lesz, kicsit besűrűsödik. A házilag készített írót azonnal fel kell használni, nem áll el a hűtőszekrényben.

 

 

Hozzávalók a krémhez és a habhoz:

- 500 gramm krémsajt (mascarpone)

- 1 kis doboz natúr joghurt

- 2 teáskanál vaníliaaroma

- 100 gramm szitált porcukor

- 1 evőkanál citromlé + ízlés szerint reszelt citromhéj

- 200 ml habtejszín

 

Az Epres piskóta és a krém elkészítésének folyamatához lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Stílusok Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Rendezvényhelyszín vidéken

Rendezvényhelyszín vidéken? Naná!   Minden rendezvénynek meg van a maga tökéletes... Tovább

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Tovább a lexikonra