Finom sós rudacska, ami napokig puha marad!

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Vendégeket vársz, és nem tudod, hogy mit készítsd nekik? Próbáld ki ezt a receptet, garantáltan imádni fogják! 

Ebből a tésztából készíthetünk pogácsákat vagy kis töltött kifliket is.

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg vaj vagy Rama margarin

2 dkg élesztő

2 tojássárgája

1,5 dl tej

 

A lekenéshez: 2 tojássárgája
A tetejére: reszelt sajt vagy köménymag vagy pirospaprika

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, a sót, és jól összedolgozzuk. Meleg helyen letakarva 45-50 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és tojássárgájával megkenjük. Kétujjnyi széles csíkokra felvágjuk, zsírozott sütőlemezre tesszük és 180 °C-os sütőben megsütjük. Tetszés szerint reszelt sajttal, köménymaggal vagy pirospaprikával ízesíthetjük.

hirdetes

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Létra

Egy régi létrából nagyon szép dekorációt lehet készíteni a lakásunkba, a létra, mint... Tovább

Terasz téliesítése

A terasz téliesítése alatt azt értjük, mikor a környezeti hatásoktól (esőtől, hótól ,... Tovább

Tovább a lexikonra