Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeMindenki szereti az édességet, egy baj van velük, hogy sok idő elkészíteni őket. Elhoztunk most 5 olyan torta receptet, amelyet sütés nélkül, percek alatt meg lehet csinálni!
Általában az emberek szeretik az édességeket, főleg a tortákat. Minden háziasszonynak van egy kedvenc receptje de néha mégis úgy érezzük, hogy valami új süteményt kell az asztalra tennünk. A házilag elkészített tortának nincs párja, csak egy a baj vele, elég sok időt vesz igénybe az elkészítése, ezért ma úgy határoztunk, hogy bemutatunk nektek 5 olyan torta receptet, amelyek villámgyorsan elkészíthetőek, mert nem kell sütni őket!
Egy szülinap még emlékezetesebb házi készítésű tortákkal, így ha ki is lesz bérelve egy étterem szülinapra, az általad készített finomságot akkor is bátran vidd magaddal, a konyhán biztos segítenek!
1. Fantázia torta, csokoládéval és túróval töltve
Hozzávalók:
450 g tehéntúró,
450 g tejföl,
1/2 bögre tej,
20 g zselatin,
1/2 bögre cukor,
2 evőkanál kakaó,
egy késhegynyi vanília.
Elkészítés:
Tegyük a zselatint meleg tejbe és várjuk meg ameddig elolvad. Törjük össze a túrót, tegyük bele a cukrot, a tejfölt, a vaníliát és a zselatint, majd keverjük jól össze. Az elkészített masszát osszuk két részre, az egyik részbe tegyük bele a 2 kanál kakaót. Egy kapcsos tortaformába öntsük bele a kakaó nélküli részt és tegyük be a mélyhűtőbe, ameddig egy kissé megdermed, majd öntsük rá a kakaós részt és tegyük hűtőszekrénybe néhány órára. A tortát díszíthetjük gyümölccsel vagy dióval.
2. Narancstorta
Hozzávalók:
600 g zsíros tejföl,
250 g keksz,
20 g zselatin,
1 csomag narancssárga tortazselé,
3 db narancs,
130 g cukor,
egy késhegynyi vanília.
Elkészítés:
A zselatinra öntsünk forró vizet és hagyjuk állni pár percig. A kekszet törjük össze. Egy tálban keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, használjunk kézi robotgépet, majd adjuk hozzá a kihűlt zselatint is és verjük jól fel. A tejfölös keverékhez adjuk hozzá az összetört kekszet és kavarjuk össze. Öntsük ezt az elkészített keveréket lekapcsolható oldalú tortaformába. Készítsük el a zselét a tasakon található utasítás szerint és hagyjuk kihűlni. A narancsot szeleteljük fel, rakjuk a kekszes tejfölös masszára, a tetejére tegyük rá a zselét és rakjuk hűtőbe, hogy megkeményedjen. Pár óra múlva kapcsoljuk le a tortaforma oldalát.
3. Túrótorta
Hozzávalók:
35 dkg háztartási keksz,
250 g tehéntúró,
1/2 bögre tejföl,
3 – 4 evőkanál porcukor,
100 g vaj,
szárított gyümölcs.
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálba a túrót, a tejföllel és a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a szárított gyümölcsöt (amelyeket előzőleg forró vízbe áztattunk). Egy tortaformát béleljünk ki fóliával majd a forma aljára tegyünk egy sor kekszet, ha akarjuk meglocsolhatjuk vaníliás tejjel, hogy puhább legyen. Tegyünk egy réteg túrós keveréket a lerakott kekszre, majd ismét egy sor keksz és rá egy réteg túrós keverék következik. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. Tegyük hűtőbe 1 – 1,5 órára, majd óvatosan borítsuk rá a tortát egy tányérra és vegyük le a fóliát. A tortát díszíthetjük dióval vagy csokoládédarabokkal, ízlés szerint.
4. Szőlő torta
Hozzávalók:
700 g magas zsírtartalmú tejföl,
300 g háztartási keksz,
szárított gyümölcs (ízlés szerint),
1 tábla csokoládé,
25 g zselatin,
1 csomag zöld színű tortazselé,
mag nélküli szőlő,
1 evőkanál cukor,
150 ml forró víz,
egy késhegynyi vanília.
Elkészítés:
A zselatint tegyük forró vízbe, keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig. Törjük össze a kekszet. A tejfölbe keverjük bele a vaníliás cukrot és verjük fel habverővel, majd adjuk hozzá a zselatint és még verjük néhány percig. A csokit tartsuk hűtőben majd törjük apró darabokra, a szárított gyümölcsöt vágjuk fel apróra és áztassuk be forró vízbe. A tejfölt keverjük össze az összetört keksszel és a szárított gyümölccsel. Egy kapcsos tortaformába öntsük bele az egyharmad részét a tejfölös keveréknek és szórjuk meg csokoládéval, majd tegyünk rá még egy sor tejfölös keveréket és ismét szórjuk meg csokoládéval, öntsük rá a megmaradt tejfölös keveréket.Tegyük a tortát hűtőbe 45 percre. Amíg a torta lehűl mossuk meg a szőlőszemeket és vágjuk kettőbe, vegyük ki a tortát a hűtőből és díszítsük a tetejét a félbe vágott szőlőszemekkel, majd öntsük rá a leírás szerint feloldott tortazselét. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe ameddig megdermed, majd kapcsoljuk le a tortaforma oldalát és tegyük egy tányérra vagy tálcára tálalás előtt.
5. Mozaik torta
Hozzávalók
500 g tejföl,
300 g barack (vagy bármilyen gyümölcs),
100 g édes keksz,
100 g cukor,
2 – 3 csomag különböző színű zselé,
10 g zselatin,
50 ml forró víz,
egy késhegynyi vanília.
Elkészítés:
Öntsünk meleg vizet a zselatinra és hagyjuk olvadni, a gyümölcsöt szeleteljük fel, használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. A kekszet törjük össze, a tejfölt keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a kihűlt zselatint. A tejfölös keverékbe tegyük bele a gyümölcsöt és az összetört kekszet. Az elkészült masszát öntsük fóliával kibélelt tortaformába, vagy ha gömb alakú tortát szeretnénk, fóliával kibélelt tálba és tegyük hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen. Amikor a torta már nem folyós, borítsuk ki egy tálcára a tortát.