Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeAz alábbiakban 7 olyan titkot mutatunk, melyek segítségével a tied lehet a világ legfinomabb süteménye! 7 sütési trükk, melyeket a háziasszonyok nagy része nem ismer.
Valljuk be, a háziasszonyok bizony sokszor versenyeznek egymással, hogy ki tud jobban sütni vagy főzni. Irigykedve szemlélik egymás süteményeit, és féltve osztják meg egymással a recepteket! Most 7 olyan sütési titkot osztunk meg veletek, melyek segítségével garantáltan tiéd lesz a világ legfinomabb sütije, tortája. :) Fogadjunk, hogy ezen taktikák legtöbbjét eddig te sem ismerted!
1.Melegítsük elő a sütőt
Ezt a trükköt a legtöbb háziasszony ismeri, de, van, aki mégsem tud róla, hogy mennyire fontos. Amíg összegyúrod a masszát, nyugodtan kapcsold be a sütőt.
2.Ne nyissuk ki a sütő ajtaját!
Ha sülés közben gyakran nyitogatjuk a sütő ajtaját, a tészta vissza fog esni, száraz lesz, és nem lesz annyira ízletes. Ha csak pillanatokra is megszegjük ezt a szabályt, végzetes hibát követhetünk el vele.
3.Alaposan keverjük el a hozzávalókat, de ne húzzuk az időt
Azt gondoltad, hogy minél több ideig kevered a mixerrel, annál könnyebb masszát kapsz? Ha összekeveredett mindent, állítsd le a keverőgépet, mert különben egy sűrű és merev masszát kapsz.
4.Tároljuk megfelelően a cukrot
Ez leginkább a manapság oly gyakran használatos barna cukorra vonatkozik. Ha megkezdted a csomagot, akkor zárd le légmentesen, mert különben nedvességet kap, és könnyen használhatatlanná válik.
5.A száraz és a folyékony hozzávalókat ne keverjük össze
A profi cukrászok úgy tartják, hogy keverjük egy külön tálban össze a száraz hozzávalókat, és másikban a folyékonyakat, majd a végén egyesítsük őket.
6.Világosszínű sütőformát válasszunk
Ez annyira fontos lenne? Természetesen, igen. A világos színű sütőforma sokkal később melegszik át, így a sütemény nem ég olyan hamar oda benne. Ha sötét színű sütőformánk van, akkor 20 fokkal ajánlott csökkenteni a hőmérsékletet.
7.Ne siessünk a díszítéssel!
Nyugodtan ráér a máz elkészítése akkor is, amikor már a sütemény készen van. A krémet melegen, de a mázat hidegen kell a süteményre tenni.
Forrás:tudasfaja.com