Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeEz lett a kedvenc őszi süteményem! Hogy miért? 1. Mert nincs benne liszt, 2. Mert ínycsiklandó sütőtököt tartalmaz! 3. Egy nagyon egyszerű recept, imádom!
A sütőtök hatalmas kedvencünk, ezért a süteményekhez is felhasználjuk. Eddig csak egyszerű pitéket készítettem belőle, de mióta ezt megkóstoltuk, másra nem is vágyik a család! Káprázatos íze van és nem kell piskótát sütni hozzá!
Hozzávalók a túrókrémhez:
500 g tehéntúró
2 tojás
100 g cukor (tetszés szerint több)
1 evőkanál kukoricakeményítő
25 g mák
A sütőtök krémhez:
500 g főtt sütőtök pürésítve
2 tojás
70 g cukor (tetszés szerint több)
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál kukoricakeményítő
A szószhoz:
100 g tejföl
100 g főtt sütőtök pürésítve
30 g cukor
1 tojás
A liszt nélküli, sütőtökös túrótorta elkészítése:
A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.
A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig.
Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva. 170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.
A szósz hozzávalóit összekeverjük.
Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe. Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.
Jó étvágyat!