Isteni ízű szalámi készítése házilag

fö, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Kóstold meg a házi szalámit, mert finomabb, mint a bolti téliszalámik! Ráadásul tényleg igazi húsból készül, nincsenek benne mesterséges alapanyagok és olyanra ízesíted, ami valóban ízlik neked!

Kóstold meg a valódi szalámit, amit te magad készítesz házilag! Nincs tele színezékekkel és káros anyagokkal, ehelyett tele van valódi hússal, isteni finom és olyanra ízesíted, amilyenre ténylegesen szeretnéd és, ami valóban ízlik neked!

Régen, mikor még megszokottabb volt a disznóvágás, akkor is így készítették el a szalámit. Persze abba talán valamivel több hájat is tettek, de ebben a szalámiban szerintem épp az a jó, hogy nincs tele zsíros darabokkal, hanem igazi húsból készül az egész! Nézd meg miket kell hozzáadnod:

 

Hozzávalók

8 kg disznóhús

2 kg marhahús

25 dkg só

4 dkg fekete bors

4 dkg fehér bors

3 dkg salétrom

3 dkg fokhagyma

2 dl konyak

Elkészítése:

Nyolc kiló kövér disznó- és két kiló marhahúsból készítjük. A húsokat kockára vágjuk, és két napig hideg helyen, deszkára terítve, szikkadni hagyjuk. Utána apróra ledaráljuk, teszünk hozzá negyed kiló sót, négy deka fekete, egy deka fehér borsot, három deka salétromsót, három deka péppé zúzott fokhagymát és két deci konyakot.

hirdetes

Vastag marhabélbe töltjük, nagyon szorosan. Végül bekötjük a végét, és spárgával még kereken kötjük. Két napig felakasztva szikkadni hagyjuk, utána hideg füstre tesszük. Szellős helyen, felakasztva tároljuk.

Ha kicsit megszikkadt, lehet fogyasztani. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Diabétesz

  Még mindíg nem tudjuk, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség vagyis... Tovább

Tovább a lexikonra