Az igazi szilvalekváros gombóc receptje!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Nagyanyáink még a fáról leszedett szilvából, otthon gyúrt gombócokból készítették el az igazi, mennyei ízű szilvalekváros gombócot! Most elhoztuk a receptjét!

Az alábbi csemegét ősszel szilva szezonban érdemes minél többször elkészíteni, és akár elrakni a fagyasztóba, hogy még tél végén is hazai szilvából, házi gombócokat tudjunk enni. :)  Mi imádjuk! Laktató desszert vagy édesszájúaknak akár tökéletes ebéd is lehet a zamatos gombóc. Így készítsd el az isteni házi szilvalekváros gombócot, ahogyan nagyszüleink csinálták:

 

Hozzávalók:

500 gramm búzadara

1 üveg szilvalekvár

zsemlemorzsa

cukor

vanília kivonat

porcukor

2 csomag vaníliás cukor

 

Lapozz egyet és mutatjuk hogyan készítsd el a házi szilvalekváros gombócot!

Elkészítés:

 

hirdetes

Tegyünk fel kb. 1 ½ liter vizet főni a vaníliával és a vanília eszenciával. Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát, és addig kevergetjük, amíg megkeményedik. Két órán keresztül hagyjuk hűlni.

 

Egy kicsit olajozzuk meg az ujjainkat, egy kisebb adag búzadarát tegyünk a tenyerünkbe, vájjunk bele egy lyukat, és azt töltsük meg szilvalekvárral. A darát gömbölyítsük egyenletes gombóccá. Ezután forgassuk meg a pirított zsemlemorzsában, és szórjuk meg fogyasztás előtt egy kevés porcukorral.

 

Forrás: tudasfaja.com


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Kerámia

Kerámiaművészetből 1964-ben indult el Gmundenben a nemzetközi szimpozionmozgalom. 1969-ben... Tovább

Tovább a lexikonra