Kellene valamit csinálni abból a sok rizsből? Íme egy szuper paella recept!

CZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Rizs, liszt és cukor most biztosan van otthon, igaz? Nos, itt az idő, hogy elkezdjünk azon gondolkodni, mit fogunk készíteni ezeknek a felhasználásával! Íme egy isteni, gyors csirkés paella recept, amiért az egész család odáig lesz!

Süssünk-főzzünk finomakat

A főzés kikapcsol, leköt, ráadásul a kreativitásunkat is kiélhetjük benne. Ha valami gyorsat és finomat sikerül összedobnunk, az szuper, ha azt az egész család szereti, egészen kiváló, ha olcsó, akkor már nagyon boldogok vagyunk, ha mindemellett még segít fogyasztani egy kevéskét a bespájzolt alapanyagokból, az maga a tökély.

 

Nos, jó hírem van, ez a gyors, de nagyon finom paella minden minden fenti elvárásnak maradéktalanul megfelel. A paella egyértelműen az egyik leghíresebb spanyol étel, eredetileg Valenciából származik, ma már a spanyolok nemzeti ételévé vált. A tradicionális változat angolnából, csigából és zöldbabból készült, ez egy könnyebben elkészíthető csirkés recept. Mi mindig is szerettük a paellát, ezért azt tanácsolom, hogy mindenképpen próbáljátok ki az eredeti változatot, ha a jövőben – amikor ez az egész káosz végre véget ér – Spanyolországban jártok.

hirdetes

 

Így készítsd a spanyolok tradicionális egytálételét, a paellát

A paella hozzávalói:

  • fél kg csirkemell filé nagyobb kockára vágva
  • 7 dl húsleves alaplé
  • 25 dkg rizs
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 200 g zöldborsó
  • 1 tk sáfrány
  • 2 csokor petrezselyem
  • olaj
  • hirdetes
  • só, bors ízlés szerint

 

A képen lévő csirke a paellától külön készült csupán egy kis fokhagymás fűszersó kíséretében megmaradt csirkemellből, hogy felhasználjuk, de magában a paellában is van.

 

Lássuk, hogyan készül! Tegyük fel melegedni az olajat, majd a kockára vágott csirkemellet pirítsuk meg rajta, amikor elkészült, tegyük félre. Pirítsuk meg az olajon a hagymát, az apró kockákra vágott paprikákat és paradicsomot, adjuk hozzá a fokhagymát. Amikor kellően megpárolódtak a zöldségek, tegyük hozzá a húst, majd öntsük fel a húsleveslével. Ízesítsük a fűszerekkel, végül adjuk hozzá a zöldborsót, és amíg a borsó megpuhul (kb. 20-25 perc) főzzük össze! Jó étvágyat hozzá!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Festés

A festést egy szakemberrel végeztethetjük el, de mi magunk is megcsinálhatjuk, nem nagy... Tovább

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Tovább a lexikonra