Tökéletes fasírt receptje, ahogyan a mama készíti

VZs, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Valaki kirázza a kisujjából, de valakinek sose sikerül megcsinálni tökéletesre a fasírtot. Íme a tökéletes fasírt receptje, ahogy a mama készíti! Imádni fogod!

Vagy kicsit jobban megsül, vagy túl kemény, vagy nem sül át a közepe, vagy nem elég jó az íze, vagy épp túl olajos… Valahogy nehéz eltalálni, hogy igazán tökéletes fasírtot készítsünk. Ezzel a recepttel nem lesz ezek után nehézség a fasírt készítésében! Tökéletes állagú, ízű, kinézetű, eredeti, hagyományos fasírtokat készíthetsz ezek után, így csinálta a nagyama is. Annál finomabbat pedig sose ettük. :)

Hozzávalók

50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 szikkadt zsemle

őrölt feketebors
pirospaprika
zsemlemorzsa

 

A tökéletes, mama fasírtjának elkészítése:

A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom. A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát. Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemlét, majd jól kinyomkodva őket, a darált húshoz adom.

hirdetes

Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá. Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm. Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.

 

Forrás: receptek365.info


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Ottomán

Az ottomán egy török eredetű, díványszerű, ovális támlájú ülőbútor Tovább

Mosószóda

A mosószóda (nátrium-karbonát) fehér színű por, vagy színtelen kristály. Vízlágyító... Tovább

Tovább a lexikonra