Így készíthetsz tükörzománc tortát - RECEPT

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha előszeretettel (és legalább akkora ámulattal) nézel gyönyörű, máztól csöpögő tortákat bemutató videókat, akkor van egy jó hírünk: pont ugyan ekkora élvezet saját magadnak elkészítened őket. Miután választott tortád készen áll, már csak néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükséged, hogy elkészíthesd azt a gyönyörű csillogó bevonatot, ami olyan hívogatóvá teszi kedvenc desszertedet.

Egy jó tanács, mielőtt belekezdenél: a fényes zománc máz rendkívül folyós (ez kell a kívánt hatáshoz) szóval tedd meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy ne csöpögtess össze semmi fontosat a konyhában!

 

Hozzávalók:

  • Egy sima, vajkrémmel bevont fehér torta (3-4 órára tedd a hűtőbe)
  • 1,5 csésze fehér cukor
  • 2/3 csésze édesített sűrített tej
  • 0,5 csésze + 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál zselépor
  • 0,5 csésze víz
  • 2 csészényi fehércsoki darabkák
  • 4 árnyalatnyi ételfestő gél
  • Egy nagy, magas szélű tepsi

Elkészítés:

  1. Készíts egy sima tortát, akár kedvenc recepted alapján és vond be vajkrémmel. Helyezd a hűtőbe 3-4 órára mielőtt rácsepegtetnéd a zománc-bevonatot.

  1. A zománc a következő képpen készül el: a cukrot, a tejet és a vizet egy közepes méretű lábasban keverd össze és tedd fel közepes-alacsony lángra. Időnként kevergesd meg.
  1. A zseléport keverd bele egy a fél csésze forró vízbe és hagyd, hogy a keverék néhány percig zselésedjen.
  2. hirdetes
  3. Amikor a cukros-tejes-vizes mix forrni kezd, vedd le a tűzről és keverd bele a zselét, amíg az szét nem olvad.

  4. A kész keveréket szűrd egy szűrőn keresztül öntsd át egy nagyobb edénybe és hagyd hűlni 10 percig.

  5. Add hozzá a fehércsoki darabkákat és keverd őket addig, míg el nem olvadnak.
  1. A leszűrt zománc-mixet öntsd szét egyenlően négy kisebb edényben. Fogj négy különböző színű ételfestéket (amik jól kiegészítik egymást) és színezd be velük a négy adagot.
  1. Most jöhet a zománc rétegelése. Fogd a négy színes edény egyikét, és a felét öntsd ki egy nagyobb tiszta edénybe. Ez után jöhet a következő, majd mikor a negyedik edény felét is kiöntötted, vigyél fel újabb négy réteget. A rétegek kiöntése közben ne keverd meg őket semmilyen eszközzel!
  1. Az emelt szélű tepsit takard le fóliával, majd fogj egy tiszta mélytányért és fejjel lefelé helyezd rá. A fóliára azért van szükség, hogy a szétcsöpögő zománcot később könnyebben feltakaríthasd. Erre a tányérra kerül rá a fehér torta, amire elkezdheted ráfolyatni a zománcréteget egyetlen folyamatos öntéssel. Ha mindent jól csináltál, akkor a színek ekkor maguktól elkezdenek összekeveredni. Mélytányér helyett tortatartó állványt is használhatsz, de ügyelj rá, hogy a torta egy kicsit lelógjon az állvány széléről, hogy a zománc szabadon lecsepeghessen róla!
  2. hirdetes
  1. Hagyd, hogy a zománc kicsit ráálljon a tortára (nagyjából 10 perc) majd fogj egy kést vagy spatulát és távolítsd el a cseppeket a torta széléről, hogy teljesen szabályos, egyenes vonalai legyenek.
  1. A tortát tálalás előtt legalább 1-2 órára helyezzük a hűtőbe!

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Konyha

Lakberendezési szakszótár

Modern stílus

A modern stílushoz tartozik minden, ami éppen divatos, vagy ami máshová nem besorolható. Talán... Tovább

Bohém

Könnyelmű életvitelű személy. Rendszerint festő, színész vagy írói hajlamú ember, aki... Tovább

Tovább a lexikonra