Készítsd el a gyors linzer receptjét! Ettől lesz olyan omlós!

Bartók Vivien

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Egy puha és omlós, lekvárral töltött linzer bármikor jöhet! Na de kinek van kedve 1 órát várni a tészta pihentetésére? Nem is kell többet ezen aggódnod! Most elhoztam a gyors linzer receptjét, ami nem csak hamar elkészül, de finom és omlós is!

Ezekre figyelj, ha linzert készítesz:

 

 

1.Gyorsan dolgozz!

 

Sok recept úgy írja a linzer elkészítését, hogy a vajat melegítsd fel és olvasztva add a többi alapanyaghoz. Nekem a személyes tapasztalatom az, hogy a kelesztett tésztáknál ez valóban így működik, viszont, ha nem kelt tésztával dolgozol, akkor mindenképp hideg vajat használj hozzá. A tojáson kívül, csak száraz alapanyagokból (liszt, porcukor, só) áll a linzer (kivéve, ha nem a gyors változatát készíted el, mert akkor sütőporra is szükséged lesz). Tehát gyorsan kell gyúrnod a tésztát ahhoz, hogy összeálljon.

 

 

2.Pontos arányok!

 

Itt nincs víz vagy tej, ami segíteni fog a tésztádon, ezért fontos, hogy mindent a recept szerint előírt arányokban használj. Ha kisebb vagy nagyobb mennyiséget szeretnél, akkor arányosan kell az alapanyagokat is csökkentened vagy növelned.

TIPP: A lisztet lehet keverni: én 3 bögre sima lisztet és 1 bögre teljeskiőrlésű lisztet tettem bele. Viszont ezesetben figyelj arra, hogy plusz 1 darab tojásfehérjét és plusz 5 dkg vajat adj hozzá még.

hirdetes

 

 

Íme a gyors linzer receptje:

 

 

Hozzávalók:

 

- 4 bögre liszt

- 1 bögre porcukor

- 3 darab tojássárgája

- 3 evőkanál vaníliás cukor

- 25 dkg vaj

- csipetnyi só

- lekvár (Bármilyen ízben, én az eperlekvárral szeretem a legjobban.)

 

Elkészítési idő: Ha nagyon kezdő vagy, akkor is maximum 1 óra alatt el is készítheted, én körülbelül 4-5 alkalommal készítettem már el és 30 percnél nem tartott tovább!

 

 

Elkészítés lépései:

hirdetes

 

  1. Mérd ki a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a csipetnyi sót egy tálba, majd add hozzá a 3 darab tojássárgáját és keverd el alaposan.
  1. A vajat morzsold bele a tésztához hidegen, semmiképp se olvasztva add hozzá!
  1. Gyorsan dolgozd össze a tésztaalapot, mert a kéz melegétől olvad a vaj tovább.
  1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, majd az általad kiválasztott tepsit béleld ki sütőpapírral.
  1. Miközben a sütő melegszik, a tésztát egy (nagyon) lisztezett deszkán, körülbelül 0,5 cm vastagra nyújtsd ki.
  1. Ha van sütőformád (amivel a mézeskalácsokat szoktad formázni), akkor válaszd ki a tetszőlegeset és szaggasd formákra a linzereket. Figyelj, hogy egy linzernek teteje és alja is van!
  1. Ha ez kész, akkor mehetnek is a sütőbe és pár perc alatt készre is sülnek. Ha elkezd színesedni, akkor már ki is veheted a sütőből.
  1. A két-két lapot (teteje-alja) lekvárral kend meg, majd ragaszd össze.
  1. A tetejét egy kis porcukorral ízlés szerint meg is szórhatod.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Herceghalom

Herceghalom Budapesttől 26 kilométerre fekszik, a “Budapest zöld kapujaként”... Tovább

Tovább a lexikonra