Az igazi almás pite, ahogy a nagyi készíti

TK, NA

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Ha ősz, akkor isteni édességek – ha pedig édességek, akkor nem is nyerheti meg más „a szezon édessége” címet, mint a sokak által szeretett almás pite. Mostani cikkemben elhoztam nektek a kedvenc receptemet ezzel a süteménnyel kapcsolatban – ismerjétek meg Ti is, hogyan készíti nagyim ezt a finomságot, és készítsétek el egyszerűen!

Hozzávalók


-    50 dkg finomliszt
-    10 dkg porcukor
-    25 dkg margarin
-    fél csomag sütőpor
-    2 darab tojás
-    7 nagyobb darab alma
-    1 csomag vaníliás cukor
-    15 dkg cukor
-    fahéj ízlés szerint


A sütemény elkészítéséhez először készítsd ki az összes hozzávalót a megfelelő mennyiségben.


Egy nagyobb tálba keverd össze a lisztet a sütőporral, majd morzsold bele a margarint, add hozzá a tojásokat. Dolgozd össze jól a hozzávalókat.

hirdetes


Oszd két egyenlő részre a tésztát, majd lisztezd meg, hogy biztosan ne ragadjon.


Vegyél elő egy másik tálat, majd reszeld bele a már meghámozott almákat, ezután pedig add hozzá a kristálycukrot. Amennyiben túlságosan savanyú almát használsz a süteményhez, akkor opcionálisan adhatsz hozzá több cukrot is. Keverd össze őket jól.


Nyomkodd ki az almából annak levét – ha ez nem történik meg, akkor a tészta fogja majd azt felszívni. Ezután add hozzá a vaníliát, illetve ízlés szerint a fahéjat.

hirdetes


A tésztánk egyik részét sodorjuk ki, majd helyezzük a tepsi aljába – fontos tudni, hogy nem szabad a tepsit előtte zsírozni. Oszlassuk el rajta az almát, majd sodord ki a tészta másik részét is, azzal fedd le az almákat.


Szurkáld meg villával a tészta tetejét, így nem lesz hólyagos.


Melegítsd elő sütődet 160 fokra, majd közepes lángon süsd aranybarnára süteményed. Ahogy elkészült, még forrón szórd meg a tetejét vaníliás cukorral. 
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Desszert Konyha Recept